Tjuvarnas stöldgods blev drink: ”Verkade vara festsugna killar”

avMalin Wigen

NYHETER

När en restaurang i Göteborg hade inbrott fick tjuvarna med sig ingredienser som blev till en helt ny drink.

– Det är tjuvarna som skapade drinken, vi blandade bara ihop ingredienserna och kollade om det blev bra, säger ägaren Sadber Fazlijaj.

Natten mellan söndag och måndag gjorde några tjuvar inbrott på restaurangen Pixbar i Göteborg. Polisen var snabbt på plats och kunde gripa dem i Vasaparken. Tjuvarna hade fått med sig ett lite oväntat stöldgods, menar ägaren Sadber Fazlijaj. Närmare bestämt fyra flaskor cava, en flaska Cointreau, lite färsk lime och citron samt en flaska honung.

– Det var ett märkligt inbrott. Om man kollar på våra hyllor finns det mycket mer värdefulla saker att ta än cava och några citroner. Det verkade vara festsugna killar. Annars så förstår jag inte riktigt varför man valde dessa saker. Det låg ett glas med lite drickspengar i men det hade de inte rört heller så det känns som det här var lite improviserat.

Kombinationen av ingredienser gav bartendern Simon som jobbar på restaurangen en idé – han provade att göra en drink av dessa och resultat blev väldigt gott, enligt Sadber.

– Den heter ”The Burglar” och serveras välkyld. Det är ingen existerande drink med samma ingredienser vad vi vet.

1 av 4 | Foto: Privat
Tjuvarna tog sig in på restaurangen och snodde med sig ingredienser till en helt ny drink.

Drinken går redan åt och har blivit en storsäljare. Även polisen i Göteborg som tog fast tjuvarna har sagt att de vill komma och testa.

– Det är tjuvarna som skapade drinken, vi blandade bara ihop ingredienserna och kollade om det blev bra. Antingen var de riktigt duktiga bartenders eller så hade de bara fixat sig goda ingredienser. Inte hade de bestämt sig för att bli rika i alla fall.

Händelsen är rubricerat som stöld, enligt polisen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Inbrott

Göteborg