Tonåring klämdes till döds i minibuss – nu får polisen kritik

NYHETER

Ohio-staden Cincinnati i USA skakas av en tonårings tragiska död, efter att han klämts fast i familjens minibuss.

16-årige Kyle Plush hann ringa två desperata samtal till larmcentralen – trots det lyckades polisen inte hitta honom i tid.

– Jag är i desperat behov av hjälp, jag kommer att dö här, säger tonåringen i en ljudinspelning av larmsamtalen.

16-årige Kyle Plush skulle spela en tennismatch på sin skola och hade kört dit själv i familjens minibuss, en Honda Odyssey. Fordonet har tre rader med säten, varav den bakersta går att montera ner.

När tonåringen sträckte sig över bakersta sätet för att komma åt tennisutrustningen, rasade sätet plötsligt ihop. Plush föll framlänges och klämdes sedan fast i fordonet, hängandes upp och ner.

1 av 4 | Foto: Kyle Plush .

Tack vare telefonens röstkommando lyckades den skräckslagne tonåringen ringa larmcentralen två gånger – men varken polis eller ambulans lyckades komma till Kyles undsättning i tid.

I stället var det pappa Ronald Plush som hittade sonen på en parkeringsplats nära skolan – hela sex timmar efter att Kyle ringt in första samtalet till larmcentralen.

Enligt en första obduktionsrapport dog 16-åringen av kvävning orsakad av tryck mot bröstet. Kyle Plush klämdes med andra ord till döds av minibussens baksäte.

Kämpade med varje andetag

I det första samtalet uppger Kyle Plush inte vad som hänt honom, utan säger bara att han sitter fast i sin minibuss och att han inte kan höra dem.

– Hjälp, hjälp, hjälp, hjälp, säger tonåringen desperat i ljudinspelningen.

Kyle Plush ber sedan upprepade gånger om att bli kopplad till polisen, samtidigt som det låter som att han kämpar med varje andetag – och pausar mellan varje ord för att hämta andan.

Larmtelefonisten frågar upprepade gånger var Kyle Plush befinner sig.

– Jag kan inte höra dig. Jag är i desperat behov av hjälp, jag kommer att dö här, säger tonåringen.

– Hjälp, säger han sedan en sista gång innan samtalet bryts.

”Hälsa mamma att jag älskar henne”

Fem minuter efter det första samtalet åkte Cincinnati-polisen ut till Kyle Plushs skola och sökte igenom området, dock utan att hitta vare sig minibussen eller tonåringen.

Samtidigt försökte larmtelefonisten nå Kyle igen, som inte kunde nå telefonen och svara. Men han använde sig av telefonens röstkommando för att ringa ännu ett samtal till larmcentralen.

– Jag har förmodligen inte mycket tid kvar, så säg till mamma att jag älskar henne, säger han i den andra ljudupptagningen och fortsätter:

– Det här är inget skämt. Det här är inget skämt. Jag sitter fast inuti en guldfärgad Honda Odyssey på Seven Hills parkeringsplats. Skicka genast poliser. Jag är nästan död.

Två utredningar har inletts

Larmtelefonisten har senare uppgett att det varit svårt att höra Kyle Plush, eftersom det lät som att han var långt från telefonen. Hon uppger också att hon kunde höra bankande ljud i bakgrunden och någon som sa ”hjälp, hjälp, jag sitter fast”.

Nu har hon stängts av från arbetet samtidigt som både Cincinnati-polisen och Hamilton Countys åklagare startat var sin utredning för att få svar på vad som gått fel – både i minibussen och på larmcentralen.

– Det här är en fasansfull tragedi, säger Cincinnatis polischef Eliot Isaac.

– Poliser, brandmän och larmpersonal jobbar med det här för att man vill hjälpa till. Något gick fel och vi behöver ta reda på varför vi inte lyckades hjälpa till så som vi hade hoppats att vi skulle kunna göra.

Dagens tre rubriker 13 april 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Cincinnati

Ohio