Återvände efter dådet

avEric Tagesson, Josefin Sköld

Polisen misstänker: Pojkvännen ljuger om mordet på Ellinor

1 av 4 | Foto: Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
LETAR BEVIS Polisens tekniker var på plats för att säkra bevis i huset där 23-åriga Ellinor mördades natten till lördag. En granne hittade henne livlös med en kniv i ryggen och ringde efter ambulans.

Polisen tror att ett svartsjukebråk på restaurangen urartade och slutade med att 25-åringen högg ihjäl Ellinor, 23, i hemmet.

Sedan ska han ha lämnat huset och flera timmar senare återvänt för att låtsas upptäcka kroppen.

– ”Min flickvän är mördad”, skrek han, säger grannen.

Kort efter att Ellinor hittats död med en kniv i ryggen i parets hus i Åkersberga grep polisen hennes 25-årige pojkvän, misstänkt för mordet.

Pojkvännen nekar till all inblandning, men polisen är övertygade om att de har rätt gärningsman.

Ellinor och pojkvännen gick vid 16.30-tiden i lördags till den lokala restaurangen Guld Panda tillsammans med vänner. Efter en halvtimme uppstod ett bråk runt bordet.

– De började diskutera och han (25-åringen, reds anm.) blev förbannad, har en vän till paret berättat.

”Kom skrikandes”

Vid 17.30-tiden lämnade paret restaurangen. En av polisens teorier är att de då gemensamt åkte till hemmet, och att bråket där eskalerade och slutade med att 25-åringen högg Ellinor i ryggen med en kökskniv.

Fem timmar senare såg parets granne Fredrik Ståhl hur en taxi anlände, och bara några minuter senare kom 25-åringen inspringande till honom.

– Han hade andan i halsen och skrek att hans flickvän låg död på golvet, säger Fredrik Ståhl.

En av polisens teorier är att 25-åringen dödade Ellinor flera timmar tidigare, lämnade hemmet, för att återvända i taxi vid midnatt och då agera som om han precis upptäckt mordet.

– Jag är ingen expert, men det såg inte ut som att hon dött för bara några minuter sedan, säger grannen Fredrik Ståhl.

Har pekat ut en annan

Under gårdagen förhördes den 25-årige pojkvännen av polisen. De ställde en rad detaljfrågor om hans förehavanden under mordkvällen och natten.

– Så konfronterar de väl honom sedan om det är något som inte stämmer, säger hans advokat Stefan Persson.

Enligt advokaten nekar hans klient till all inblandning i mordet.

– Han säger att han inte vet vad som har hänt, han hävdar att han inte över huvud taget varit närvarande eller inblandad i någonting.

Advokaten uppger att 25-åringen lämnat en redogörelse för vad som hände efter att de lämnade Guld Panda, och dessutom pekat ut en annan person som han tror kan ligga bakom mordet.

– Han har haft vissa funderingar åt ett håll och presenterat en spekulation för polisen.

Har han namngivit en person?

– Ja, och han har kunnat beskriva lite varför han är fundersam över den här personens beteende, säger advokat Stefan Persson.