Polisen: Leta i era trädgårdskjul

NYHETER

Grannar till förskolan kan hitta spår efter Sigrid, 16

Foto: Sigrid då hon senast syntes till, på en buss i Oslo på lördagkvällen den 4 augusti.

Trädgårdsskjul och källare kan ge nya spår i jakten efter den försvunna Sigrid Giskegjerde Schjetne, 16, skriver VG.

– Där kan de antingen hitta Sigrid eller några föremål, säger Hanne Kristin Rohde på Oslo polisen.

Foto: Försvunna Sigrid Giskegjerde, 16.

Efter polisens undersökningar kring den förskola där Sigrids skor, strumpor och telefon hittats har nu polisen bett de omkringboende att undersöka sina fastigheter.

– Vi uppmuntrar människor att kontrollera deras fastigheter, säger polisinspektör Hanne Kristin Rohde, chef för våld och sexualbrott på Oslo polisen till VG.

"Undersök grundligt"

Polisens teori är att viktiga bevisföremål, som för utredningen framåt, kan finnas i gömda vrår. I brevet som har skickats ut till de boende står det: 

"Polisen uppmanar alla att undersöka de egna trädgårdar, skjul osv. mycket grundligt med tanke på att finna aktuella föremål m.m."

– Nu är vi inne på det teoretiska, men det kan vara gamla människor som inte har varit i sina källare de senaste fyra veckorna och där kan de antingen hitta Sigrid eller några föremål, säger Rohde.

Återskapade händelsen

Nyligen genomförde polisen en rekonstruktion av Sigrids försvinnande.

– Vi har varit ute med vittnen för att försöka får dem att minnas var de stod och vad de hörde och vad de såg, säger Henne Kristin Rohde. 

Huvudvittnen pekade ut var de sett en vinröd bil köra från platsen. 

Sigrid Giskegjerde Schjetne, 16, försvann för tre veckor sedan. Det sista livstecknet är ett sms som hon skickade 00.15 den 5 augusti.