Tvillingar knivskurna av sin pappa

NYHETER

En pappa knivhögg sina två fyraåriga tvillingdöttrar på ett sjukhus i Köpenhamn i dag – sedan hoppade han själv ut genom ett fönster.

Tillståndet för en av flickorna är livshotande.

Vid 13.30-tiden ringde en chockad kvinna till polisen och anmälde att hennes man hotade att döda deras två tvillingdöttrar med en kniv, skriver Ekstrabladet.

– Vi är ute på plats nu, där vi har konstaterat att det handlar om en familjetragedi. Två barn är svårt skadade, varav den ena är livshotande skadad, säger vaktchefen Mads Firlings till den danska tidningen.

"Mycket tragisk händelse"

Den misstänkte gärningsmannen, som uppges vara pappa till barnen, är också skadad efter att han hoppade ut genom ett fönster i sjukhussalen i Rigshospitalets Ronald McDonaldhus, som är bostäder för anhöriga till svårt sjuka barn.

– Hans tillstånd var kritiskt, men uppges nu vara stabilt. Det är en mycket tragisk händelse, säger Mads Firlings till Ekstrabladet.

Polisen har spärrat av ett område och tekniker är på platsen.

Försökte ta sitt liv

Den misstänkte gärningsmannen ligger själv på operationsbordet efter att ha försökt ta sitt liv inne på sjukhuset efter vansinnesdådet, skriver Ekstrabladet.

– Vi betraktar det som ett familjedrama men vill inte gå in på detaljer om vad som skett inne på sjukhuset, säger Lau Thygesen från Köpenhamnspolisen.

Den ena av tvillingflickorna var inlagd på barnsjukhuset i samband med en operation.