Juholt: Jag hoppas att debatterna går till TV4

Publicerad 2011-11-12

SVT ville ställa Juholt på samma sida av studion som Åkesson – då hoppade partiledaren av debatten.

Om tv-kanalen inte ändrar sitt upplägg vill Socialdemokraternas partiledare att debatterna går i TV4.

– Det är en alldeles utmärkt kanal, säger Håkan Juholt i Ekots lördagsintervju.

Socialdemokraternas partiledare intervjuades i Ekots lördagsintervju i dag. Håkan Juholt fick till en början försvara sig efter de rekordlåga siffrorna i opinionsundersökningarna.

– Det finns bara en opinionsundersökning som gäller, den görs vid nästa val, säger Håkan Juholt i P1.

”Kommer inte acceptera”

Men en stor del av programmet handlade om det bråk som utlöstes när Juholt hoppade av Agenda för en månad sedan.

I programmet skulle regeringspartierna stå på ena sidan av studion, och oppositionspartierna på den andra.

– De borgerliga partierna och Fredrik Reinfeldt har länge försökt bunta ihop SD och S som ett block, det är fel. SD är ett borgerligt parti.

– Jag respekterar min medmänniska och partiledarkollega Jimmie Åkesson, jag respekterar de som röstat på Sverigedemokraterna. Men jag kommer inte acceptera av visuella skäl, för att det ser bra ut i bild, att de fyra partierna på ena sidan håller ihop och de andra fyra partierna på andra sidan håller ihop, säger Juholt i P1.

Orättvis bild

Håkan Juholt menar att det ger tv-tittarna en orättvist bild av politiken. Om SVT vill fortsätta sätta de fyra regeringspartierna mot de fyra oppositionspartierna så hoppas han debatterna går över till TV4.

– Jag hoppas att de går över till TV4, det är en alldeles utmärkt kanal. Om SVT tycker det viktigaste är att tala om för tv-tittarna att de här fyra håller ihop mot de här fyra. Då är inte det en korrekt bild, säger Juholt i programmet.

I Lördagsintervjun uppger Håkan Juholt att han fått mycket kritik och att han har fått höra att väljarna tycker att det är löjligt.

– En bild är värd mer än tusen ord. Om vi i varje debatt under tre års tid ska få en bild av att det finns fyra borgerliga partier som håller ihop och fyra övriga partier som håller ihop. Då är det en bild som etsar sig fast.