Nyheter

– Aleppo blir regimens grav

Av: 

Björn Barr

NYHETER

Hårda strider i Syriens andra stad

Regimens helikoptrar och stridsvagnar har bombarderat kvarteren i tre dagar.

Minst 200 000 invånare har flytt striderna i Aleppo.

Men rebellsoldaterna vägrar att ge upp.

Striderna i Syriens folkrikaste stad Aleppo är i dag inne på sin tredje dag. Assadregimens styrkor har bombarderat kvarter efter kvarter i ett försök att återta kontrollen över staden. Under dagen har de hårdaste striderna stått i Salaheddindistriktet i Aleppos sydvästra del – där oppositionen har haft ett starkt fäste.

– Regimen har försökt i tre dagar att ta kontroll över Salaheddindistriktet men har misslyckats, säger rebellsoldaten Abdel-Jabbar al-Oqaidi till al jazeera.

Hundratusentals på flykt

De hårda striderna har fått minst 200 000 personer att fly staden enligt FN:s observatörer. Men många fler är fastkilade mellan regimstyrkor och rebellgrupper. En frivilligarbetare säger till sky news att så många som 70 000 personer är tillfälligt inhysta i skolor och universitet.

– Det finns inga motsättningar mellan anhängare till regimen och oppositionen. Alla är i samma position, säger han.

"Blir regimens grav"

Syrisk statstelevision rapporterade redan för två dagar sedan att armén hade kontroll över större delen av Aleppo men enligt uppgifter till sky news är motståndet fortfarande starkt.

– Damaskus är huvudstaden men här bor en fjärdedel av landets invånare. Aleppo kommer att bli regimens grav, säger den unge rebellsoldaten Mohammad till sky news.

FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon har fördömt användandet av artilleri mot civila i Aleppo och andra syriska städer.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert: