Nyheter

Taxichaufför våldtog 13-åring

Av: 

Martin Ekelund

Här i Stockholmsförorten Spånga slet taxichauffören in 13-åringen i sin bil och tvingade henne till oralsex.
Här i Stockholmsförorten Spånga slet taxichauffören in 13-åringen i sin bil och tvingade henne till oralsex.

NYHETER

En chaufför på ett stort taxibolag i Stockholm plockade upp unga kvinnor och flickor och våldtog dem.

Efter att ha förgripit sig på en 13-årig flicka greps han.

Han har nu dömts till två års fängelse för våldtäkt mot barn.

Den 40-åriga chauffören var egentligen sjukskriven men fortsatte ändå att köra kunder åt taxibolaget Sverigetaxi. Under ett års tid misstänks han ha utsatt flera av sina kvinnliga passagerare för sexuella trakasserier och våldtäkt. Den yngsta av dem var bara 13 år när övergreppet skedde.

Slets in i bilen

Natten till den 9 april i år hade den 13-åriga flickan precis skiljts från sina kompisar när taxibilen gled upp bakom henne. Hon berättar hur föraren klev ut, greppade henne runt midjan och släpade henne in i bilen. Hon skrek och kämpade emot men inget hjälpte.

Inne i bilen tvingade chauffören henne att utföra oralsex på honom.

Genom gps-utrustningen i taxibilen har polisen kunnat binda honom till platsen. Och han dömdes nyligen mot sitt nekande av en oenig tingsrätt till två års fängelse för våldtäkten. Rättens ordförande ansåg att större vikt borde läggas vid 40-åringens egen berättelse som gick ut på att han försökt köpa sex av 13-åringen men ångrat sig. Han åtalades också för människorov i samband med våldtäkten men tingsrätten ansåg inte att bevisningen för den åtalspunkten höll.

Tvingades till oralsex

Den 40-åriga chauffören var även åtalad för två ytterligare övergrepp. En 19-åring kvinna som blev uppplockad utanför en krog på Södermalm berättar hur hon somnade i bilen och vaknade av att chauffören tryckte ner hennes huvud mot sitt skrev och tvingade till sig oralsex. Han ska även ha fört in fingrar i hennes underliv. Eftersom händelsen inträffade i juli förra året fanns inte bilens gps-positioner sparade och tingsrätten ansåg inte att bevisningen mot chauffören höll. Han friades också för att sexuellt ha ofredat en kvinnlig kollega som han körde hem efter att hon hade besökt Allsång på Skansen.

Tog kollega på brösten

Den 45-åriga kvinnan berättar hur mannen efter körningen kastade sig fram och kysste henne samtidigt som han tog henne på brösten.

Enligt kvinnornas och den 13-åriga flickans målsägarbiträde, Wasfi Al Bitar, har man ännu inte beslutat sig för om man ska överklaga domen.

– Jag ska prata med åklagaren nästa vecka och ta ställning till om vi ska överklaga, säger han.

Chaufförens advokat, Tobias Fälth, är inte nöjd med tingsrättens dom.

– Jag tycker att det är en felaktig dom och vi kommer att överklaga, säger han.

Pernilla Samuelsson, operativ chef på Sverigetaxi, uppger att 40-åringen aldrig har varit legitimerad förare för bolaget utan har använt sig av sin åkares förarbevis. När fusket uppdagades uteslöts åkaren från Sverigetaxi.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Publisert: