Läsarnas bästa aprilskämt

April, april, jag kan lura dig vart jag vill!

I dag är det faktiskt okej att luras.

Och Aftonbladets läsare är inte sena med aprilskämten.

Nedan har vi listat läsarnas bästa aprilskämt.

Fejka ett eget bröllopsfoto på Facebook och låt dina vänner tro att du har gift dig. Ställ om alla klockor i hemmet. Eller varför inte låta dina vänner ringa och söka en Björn i djurparken?

Vi har här nedan listat läsarnas bästa aprilskämt.

Tåg fick "punktering"

Passagerarna på ett tåg mot Malmö är bara några av de som har lurats under söndagen.

Lokföraren ropade ut på både svenska och engelska att tåget hade fått punktering.

– Han bad passagerarna att sätta sig på vänster sida av tåget för att jämna ut vikten. Och alla utom en gick och satte sig på vänster sida, säger passageraren Frida Öhlin från Helsingborg.

Efter en station meddelade lokföraren att punkteringen var ett aprilskämt.

– Alla började skratta och tyckte att det var roligt. Lokföraren var väldigt nöjd med sitt skämt, säger Frida Öhlin.

Shorts sponsrade av AC3Comfort

Min gamla lagledare drog på oss ett riktigt aprilskämt för några år sen genom att skriva ut på hemsidan att han hade hittat en ny sponsor åt oss, med namnet AC3Comfort. Som nog de flesta relaterar till analklåda och ändtarmsbesvär.

Han ville då att vi alla skulle välja vad vi ville ha skrivet på baksidan av våra shorts, alltså på rumpan.

Vi fick välja mellan "analklåda, hemmorrojder" osv och alla hade bara till kvällen på oss. Detta gick ju runt som en löpeld bland alla spelare då alla kommenterade hej vilt om vad som promt skulle stå på rumpan.

Kom ju fram senare att det var ett aprilskämt och att han faktiskt lurade alla i hela laget.

Bästa aprilskämtet jag varit med om i alla fall!

/Cicci

Arvikabor lade lakan längs tomtgränserna

Min pappa har berättat att när han var liten gick dom ut i tidningen Arvika nyheter med att man skulle lägga lakan längs sin tomtgräns så skulle ett plan ta foto över Arvika. Detta för att Kommunen skulle kunna se och fastställa tomtgränserna. Det roliga var att ett plan var uppe och tog kort under dagen och detta publicerades i nästkommande tidning och alla kunde då se vilka som gått på årets aprilskämt! Absolut ett av dom bästa aprilskämten jag hört!

/Karin

Trodde han skulle bli pappa

Förra året så skickade jag ett sms till min man när han var på jobbet och sa att jag var med barn.

Det tog bara någon minut innan han ringde upp och var överlycklig, ställde en massa frågor innan jag till slut talade om att det var ett aprilskämt :)

Kanske lite elakt men jag visste ju inte att han skulle bli så glad :)

/Åsa

Vännerna möblerade om hela lägenheten

När jag varit bortrest ett tag,kom jag hem till min lägenhet på 1 april,var varenda rum i hela lägenheten  omändrat,tom badkaret hade dom satt på balkongen.Det var mina (f.d)?kompisar ,varav en av dom passa min lägenhet som gjort detta. lurad

/Christina

Överkapacitet i elnätet efter Earth Hour

Varning för stötar från el-uttagen. På grund av gårdagens Earth Hour är det just nu överkapacitet i elnätet. Det innebär en risk för stötar när man sätter i eller drar ut kontakter.

För att skydda sig uppmanas att man tar på sig diskhandskar innan man rör kontakter. Effekten förväntas sitta i hela dagen innan industrin startar upp imorgon måndag 2:a april.

/Jörgen

Ringer och söker en Björn i djurparken

Mitt bästa aprilskämt är att skicka sms till en vän och säga att någon Björn har ringt till mig men hamnat fel och egentligen söker vännen. Så skickar jag med numret till Ölandsdjurpark så får de kolla upp numret själva, antingen genom någon nummerupplysning eller i bästa fall ringa dit. Oftast ställer de massa frågor innan de kollar upp det då får man spä på allt och göra dem riktigt förvirrade. När de väl har kollat upp numret tar det en liten stund innan de kopplar att det är en björn från djurparken!

/Rebecka

Lurade gubben på vedbacken

Mitt bästa skämt hittills var årets! Gubben står ute på vedbacken och jag ligger i magsjuka. Han trodde nog inte sina ögon när jag kom ut i sämsta skick skrikandes att katten Majas sterilisering måste ha misslyckats för det ligger en kattunge inne på golvet. Han hade inte en tanke på 1 april och tyckte jag skulle söka till skådespelare. Detta kommer han att få höra lääääänge!!!!

/Mona

Paraboler av folie

Någon gång på 80 talet när paraboler började göra sin entre gick JP ut med att det fungerade att klä ett paraply med alu-folie, göra en boll av alu-folie å klämma dit på handtaget sant avslutningsvis skala en antenkabel och sätta fast i alu-bollen... sen var det bara rikta in mot en satelit å vips skulle det dyka upp ett antal satelitkanaler! krukset kunde vara att hitta sateliter men det var bara stå ute på tomten och leta! Gissa om jag vred å vände på detta

Jä... paraply :) Men det var väll inte så lätt att som 14 åring som törstade efter ett USA likt

tv-utbud att koppla ihop det med 1 april...

/Penti

Polisen lurade tidning till sitt eget skämt

Inte ett eget skämt, men det bästa jag någonsin hört om. Läste på twitter att tidningen i Piteå påstod att det fanns en skatt gömd i Måttsundsbacken. Polisen ringde tidningen och förklarade att folk höll på att gräva sönder stället. De ville att tidningen skulle komma ut och förklara läget. Tidningen åkte ut till Måttsundsbacken bara för att upptäcka stället var tomt och marken orörd... "Att falla på eget grepp" kallas det visst:)

/Johan

Naken fru spanar efter vildsvin

Min kära fru ligger och sover jag går upp ca 7.45 och muttrar lite halvhögt att det måste ha varit vildsvin i vår trädgård hon rusar upp naken och helt tagen och tittar ut och då säger jag April april ...

/Mikael

Ändrade födelsedatum på Facebook

Förra året hackade jag min mammas Facebook-konto och ändrade hennes

födelsedag till 1 april. Tre gånger. Folk skrev grattis, till och med

folk hon känner väl, så det blev ju lite underligt när de inte visste

när hon fyllde år på riktigt. Hon höll på att bli tokig och hitta

förklaringar, men jag lyckades hålla det hemligt i en timme i alla

fall!

/Hannah

Hyvlade margarin på mackan

Maken fyller år 1 april. Barnen gör iordning frukost på sängen men istället för ost hyvlar de margarin på mackan det ser precis ut som ost men var nog riktigt äckligt. Han bet i mackan o flög in på toa spottandes o fräsandes. Vi skrattade för fullt oj vad roligt det var =)

/Anette

Skolbarn sprang mot semlor

Hej!

Detta är ett aprilskämt som min systerdotter berättade om och som skedde på hennes skola i Arvika. I högtalaren ropades det ut i alla klassrum att de barn som springer ned till flaggstången vid fotbollsplan får en varsin semla.

Många av barnen visste att det var första april så dem visste att detta var ett aprilskämt. En del barn sprang dock iväg och kommer tillbaka med varsin semla.

Då ropar lärarna April, april till de något snopna barn som satt kvar vid bänkarna.

/Gabben99

Vann 25 tusen kronor

Jag lurade pappa att spisen hade gått sönder i morse och han blev alldeles uppgiven och ledsen (eftersom våran diskmaskin nyligen också hade pajat)Jag fick mormor att gå på att jag vunnit 25 tusen på en lott. Klassiker, jag vet, men sätter man den rätt så fungerar det hur bra som helst. Mormor tyckte det var så roligt i efterhand så vi kom överens att hon skulle lura min morbror på samma sätt, dvs med lottvinst. Nu återstår det bara att se hur bra mormor kan hålla masken. Dagen har bara börjat och jag har många små "april-offer" kvar på min lista ;-)

/Baran

Ställde om alla klockor

1. Jag har ett bra 1 aprilskämt. Min dåvarande man gick ALDRIG på något 1 april. Så jag tänkte det var väl sjutton också. Satte om alla klockor en timma tidigare överallt. Även i bilen.

Allt utom hans armbandsklocka, den hade han på sig. Så han trodde den gick fel, steg upp. Jag låg under täcket hörde hur han gick upp, åkte iväg till jobbet en tim tidigare. När jag hörde bilen åka iväg, tjöt jag av skratt i sängen. Äntligen gick han på ett 1 april. Hans jobbarkompisar skrattade gått när han kom. Undrade vad han gjorde där så tidigt. De hade ju jour var där redan.

 Nu har du roligt va!!! Sa han när han ringde hem. Självklart, jag hade ju lyckats.

2. Min syster bodde i Timrå, kunde dyka upp när som och hälsa på  nere i Alvesta. Så ingen reagerade när hon tidigt en 1 april ringde 2 olika, sa hämta mig vid stationen. Matte och Anders åkte dit båda var för sig. När de såg varandra på stationen kom de på det var 1 april. Vad min syster hade roligt. Jag med. För jag låg kvar i värmen i sängen halv 8 på morgonen. Glad jag inte svarade på det samtalet.

/Ewa

Fejkade bröllopsfoto på Facebook

Förra året publicerade jag en omgjord bild på facebook. Den föreställde mitt bröllopsfoto. Jag hade klippt in mitt ansikte istället för den riktiga bruden. Det var riktigt bra. Spred sig som vinden. Jag fick till och med grattis sms från folk som inte hade facebook. Till slut var jag tvungen att ringa mamma och säga vad som pågick. Bor i en liten stad.

/Alixtra

Socker på frukostägget

Min dotter hade bytt ut saltet i saltkaret till socker, så när jag åt mitt nykokta ägg med vad jag trodde var salt så var jag tvungen att spotta ut det för det smakade fullkomligt hemskt.

/Henrik

Anställda skulle lämna urinprov

Detta gjorde jag och några arbetskompisar när vi jobbade på ett labb på LM Ericsson på telefonplan på den tiden när de hade egen tillverkning och yrbehandling av mekanik.

Vi skrev ett internt meddelande, falskt undertecknat av fabrikschefen, att pga hälsorisker skulle samtliga medarbetare i verkstan gå till labbet för att hämta en flaska för urinprov. Flaskan skulle sedan lämnas till metall-klubben för analys. Jag kommer aldrig glömma ögonen när de fick se plastflaskan som hade ett mycket litet hål. Efter ett tag ringde dom från fack-klubben och undrade vad vi höll på med men de skrattade gott åt skämtet när dom förstod.

Vi klarade oss med en varning för förfalskad namnteckning, men jag är helt säker på att chefen skrattade gott när han delat ut den.

/Christer

Fil som startade om datorn

Min syster satte en papperslapp under min mus, så jag satte hårt mot hårt och la in en bat-fil som startade om hennes dator så fort hon loggade in.

/Simon

Födde 1 april - ingen trodde på föräldrarna

Vår 18 åriga dotter är vårt bästa skämt !!!

Hon föddes idag för 18 år sedan, ingen trodde oss när hon kom.

För henne har det inte alltid varit så kul. Den dagen hon fyllde 4. Hade de inte hängt ut någon flagga på dagis , Evelina frågade varför. Då fick hon till svar att - nu skojar du med oss ...

-Nä, och blev väldigt besviken och ledsen.

Den personalen skäms nog än idag ( hoppas jag)

/Monica

Fönstrena stänkta med filmjölk

Mitt aprilskämt för några år sedan var:

Hade ny putsade köksfönster. Kvällen innan stänkte jag på filmjölk över hela rutan. När mannen drog upp persiennerna och såg detta sa han: nu har fiskmåsarna skitit ner hela rutan.

Eller när jag bytte ut morgon tidningen, la dagen innan tidningen i lådan och gömde den nya. Kul, vet inte vad det bli idag.

/Ingrid

Fick brev från tingsrätten

Jag skickade brev till ett par polare med Södertörns tingsrätts kuvert. Kallelse och åklagarens inlaga enligt trovärdig mall. Ärende: Fastställande av faderskap.

Jag såg till att polarna inte var ensamma när de öppnade brevet. Sällskapet kände till aprilskämtet.

/Jens

På Aftonbladets första sida

Skickade sms till mina kompisar och sa att de var på eran första sida, flertalet fick in och kollade!!!

/Jacob

Ville åka röd Londonbuss i Kalmar

Ett av de bästa aprilskämten jag sett och minns  är från tidningen Barometern för kanske 30 år sedan och lurade mängder av kalmarbor. Själv bodde jag på Öland på den tiden.

Man hade fotograferat en röd engelsk dubbeldäckarbuss utanför bussterminalen i Kalmar med en av Kalmars mera kända chaufförer stående på bussens fotsteg (fotomontage). Av artikeln framgick av kommunstyrelsen beslutat att införa dessa dubbeldäckare i Kalmars stadstrafik men att man ville ha kalmarbornas syn på saken innan fullmäktige fattade beslut och därför skulle alla som infann sig på stortorget i Kalmar kl 1000 få en åktur med bussen. Stortorget var packat med frivilliga för denna busstur........men någon buss syntes aldrig till denna 1 april.

/Lars

Gratis glass till alla!

Bland dom bästa Aprilskämten jag varit med om, var när min man berättade för våra barn (då 8 och 5 år) att alla barn fick gratis glass nere på biblioteket. Varav våra barn cyklade gården runt och berättade detta för alla andra gårdens barn. Kan berätta att det var ganska många barn ( dom som var "för små" tog t om, med sig sina föräldrar ner) Som tog sig ner till centrum. Personalen stod där helt frågande och fattade ingenting när barnen frågade efter gratisglassen. Sen gick det i alla fall upp ett ljus för någon förälder samt personalen, alla fick sig ett gott skratt!!!!!!!!

Kan säga att min man fick "äta upp" det några år efteråt:-)))))

/Anette

Leijnegard har läspfilter i tv

För några år sedan pluggade min dotter, Annie, i Umeå och extraknäckte som massageterapeut på ett gym. En dag (den första april) ringde hon hem till mig och sa: Gissa vem jag har masserat i dag?

- Nej, vem, frågade jag, lagom nyfiket.

- Micke Leijnegard, sa hon med mycket nöjd röst, i vetskap om mitt “svärmeri” för honom.

Jag gick på det, stönade, skrek och var allmänt avundsjuk.

- Men du, fortsatte hon, tänk att han läspar så grymt.

- VA?? skrek jag, han läspar väl inte.

- Joo, faktiskt – jättemycket, vidhöll hon och fortsatte:

- Det måste ju finnas ett läspfilter på TV, eftersom man inte hör det där.

- Vaddå, läspfilter, fortsatte jag i fortsatt högt röstläge och broderade ut mina känslor över denna nyhet så att jag totalt glömde bort att tänka logiskt.

Till slut kunde inte Annie hålla sig längre, utan brast ut i ett hjärtligt men skadeglatt skratt.

DÅ insåg jag. Och skämdes.

- Jaha du, skitunge, sa jag surt, det är ju tur för dig att inte nån höjdare från EU hörde dig.

- Varför det? frågade hon aningslöst.

- Ja men vet du inte, dom har ju förbjudit aprilskämt, sa jag så trovärdigt jag bara kunde.

- VA??!?!? skrek hon. Det var det jävligaste! Ska dom förbjuda allt som är roligt, jag tror jag blir tokig!!!

Tystnad från min sida. Följt av ett nöjt fniss.

DÅ förstod hon också. Och hennes skam var större än min. Fullt förståeligt, eller hur?

/Maude

Endast 25 personer får heta Estelle

"Riksdagen har på förfrågan från Kungahuset beslutat att endast 25 personer per år ska kunna få namnet Estelle.

En av anledningarna till önskemålet är den heta diskussion som uppstod när Kronprinsess-paret talade om vad prinsessan skulle heta. Genom att begränsa antalet personer som kan få namnet hoppas Kungahuset att namnet får en högre status.

Patent-och registreringsverket, som är ansvarigt för byten av personnamn, kommer att vara ansvariga för urvalet av de som önskar döpa sitt barn till Estelle. Om man har namnet i släkten kommer det att vara en fördel.

Om du funderar på att döpa ditt barn till Estelle ..."

(från www.babydjungeln.se)

/Puk

Lurades till vårdcentralen

Lurade kompisen med ett samtal från vårdcentralen där han blev ditt kallad

för att testa sig för könssjukdomar ! Det bästa var när han gick ditt och sa högt att han inte hade haft sex på flera år! Hahaha

/Miranda

Skickades på studiebesök till Frankfurt

Under min värnpliktstjänstgöring befann jag mig en tid på T4 i Hässleholm för en specialutbildning inom sjukvård. I anslutning till 1:a april skulle en kamrat i kompaniet vara ledig för att åka till Frankfurt och besöka en pälsmässa. Han skulle nämligen utbildas till körsnär. Jag skrev ett brev där jag berättade att hela min pluton hade fått flyga till Frankfurt för att göra ett två dagars studiebesök på ett mycket modernt sjukhus med bl.a. militär sjukvård som specialitet. Brevet adresserade jag till min fästmö i Norrköping och bad min kamrat på T4 att ta med brevet till Frankfurt, sätta på tyska frimärken och lägga det på brevlådan. 1:a april kom brevet fram till min fästmö! Släkten därhemma häpnade över vilka ekonomiska resurser som spenderades på en hel pluton för ett studiebesök ända till Frankfurt. Ingen kunde ju ana att det hela var ett aprilskämt. Skämtet var helt vattentätt. Brevet var ju frankerat och poststämplat i Frankfurt och det var jag som skrivit det. Gissa om jag hade roligt när jag kom hem på permission och avslöjade aprilskämtet. Min fästmö var däremot inte lika road. Hon fick dementera sin rapportering till många släktingar och vänner därhemma.

/Leif

Inget tv-spelande den 1 april

Nu bad jag barnen stänga av tv speler för ni har väl inte glömt att det e internationella dagen mot tv spel idag?! Så denna dagen ska vi tänka på dom barn som inte har nått tv spel. så 10-16 ska det vara avstängt.

Tyckte jag va lite påhittigt. o jag tänker inte seja april april förrän kl 4. :P

/Jenny

Fick alla att stänga ner datorerna

Mitt bästa var när jag fick hela arbetsplatsen att snabbt stänga ner alla datorer, genom ett prioriterat intern mail "då brandskyddsinspektörn kom på hastigt besök iom att man upptäckt ett allvarligt fel på vår brandvägg.. "

Många skämdes den dan :)

/Peo

Rev Gamla Teatern i Jämtland

Själv har jag inget skämt att leverera, men, jag kan berätta om ett skämt här i Jämtland som alla köpte, tro mig.

Detta var ju för många år sedan då Hotell Gamla Teatern, fortfarande hette Gamla Teatern och man diskuterade om vad som skulle hända med denna byggnad.

Vissa ville riva och bygga nytt, medans andra ville bevara.

Hur som haver, lite längre söder ut efter Rådhusgatan, så fanns det ett gammalt badhus som skulle rivas, det hade tjänat ut och dessutom hade man byggt ett nytt fint hus.

En fotograf på tidningen Länstidningen i Östersund tog då kort på rivningen av badhuset till en artikel om själva rivningen, man såg då en grävskopa som rev för fullt i ruinerna.

Detta var ju då långt innan photoshop o datorer, hade gjort sitt intrång så det var ju då sax och kniv som gällde vid fotomontagen.

Tänk dig nu då, att man har delar av bilden från badhuset och teater byggnaden skickligt hopfogade med varandra och vips, så ser det ut som om man rev teatern, folk satte kaffet i halsen, jag köpte det med hull och hår samt att Radio Jämtland samt Östersundskommun, vart fullständigt nedringd om detta.

Jag har då aldrig sett något som kan klå detta, utan, nu är det mera artiklar som levererar skämten.

/Ulf

Karamellfärg i mjölken

Måste nog vara att hälla karamell färg i mjölken. Så om mjölken är röd häller man röd karamellfärg, om den är grön grön osv. ;)

/Linnea

Hönor med färgade fjädrar

Jag har skrivit på FB att jag köpt ekologiska påskfjädrar från Änglamark där giftiga färger uteslutits och hönorna istället blivit matade med olika sorters mineraler som givit fjädrarna dess färg. Smart och miljövänligt! ;)

/Jenny

Ska bli pappa

Ringde min polare i morse och sa att jag gjort mitt ex med barn, jag sa att jag var helt förkrossad och skakis och visste inte vart jag skulle ta vägen.

/Hannes

Sprang ut endast klädd i handduk

Jag ringde en kompis som bor på tredje våningen och bad henne komma ner och öppna dörren. Hon stod i duschen och fick springa ner i handduk...

Ingen där!

Jag ringde upp efter en stund och sa

-April,

april....

/Snarehamp

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN