Här begravs offren för attacken

Publicerad 2012-03-21

Offren från attacken mot den judiska skolan i Toulouse begravdes i dag.

Hundratals sörjande samlades vid ceremonin i Jerusalem.

– Än en gång står det judiska folket ansikte mot ansikte med bestar drivna till vanvett av sitt hat, säger Reuven Rivlin, språkrör för det israeliska parlamentet vid ceremonin.

Rabbin Jonathan Sandler och hans två söner - Arieh, 5, och Gabriel, 3 - och åttaåriga Myriam mördades i måndags av en beväpnad motorcykelman.

Samtidigt som fransk polis stod beredda att slå till mot den misstänkte massmördaren Mohammed Merah i Toulouse begravdes offren från attacken mot den judiska skolan i dag i Jerusalem, skriver AP.

Rabbi Sandler och hans barn hade dubbla medborgarskap och deras familj önskade att begravningen skulle hållas i Jerusalem.

Änkan och mamman Eva Sandler hade rest till Har Menuchot-begravningsplatsen och stöttades av modern till Myriam och över 400 sörjande familjmedlemmar och andra som samlats till begravningarna.

Flickan Myriams familj fanns också på plats och hennes bror höll tal på begravningen i Jerusalem och bad till gud om hjälp:

– Ge mina föräldrar styrkan att uthärda det svåraste prövning man kan utsättas för, säger brodern Avishai enligt AP.

Frankrikes utrikesminister Alain Juppe deltog i ceremonin och i sitt minnestal sade han:

– En attack på en jude i Frankrike är inte bara en fråga för franska judar, antisemitism är mot alla franska värderingar, enligt AP.