24-årige svenske Patrik är världens vackraste man

1 av 5

avMalin Wigen

NYHETER

Patrik Sjöö, 24, kammade hem förstaplatsen i världens största modell- och skönhetstävling som ägde rum i Kina i helgen.

– Det var lite av en slump att jag ens ställde upp, säger han.

På lördagen ägde världens största modell- och skönhetstävlingen ”Manhunt International 2016” rum i Shenzhen i Kina. Och det var den 24-årige svensken Patrik Sjöö, från Stockholm, som knep förstaplatsen. Det innebär att han är "Världens vackraste och charmigaste man".

Han berättar att han var rätt nervös när de skulle presentera hur man placerat sig i tävlingen där 40 deltagare från olika länder deltog.

– Jag stod där och blundade och tittade ned lite på scenen. Min puls var ju väldigt hög, den var uppe i 300 kändes det som. Sen när de ropade upp ”Sweden" så gick pulsen ner. Jag blev väldigt glad.

Patrik säger att han nog hade blivit lite besviken ifall han inte hade vunnit.

– Jag hade så höga tankar om att jag skulle vinna, man måste ju tro på det. Jag är ingen dålig förlorare eller så men det hade blivit lite surt om jag inte ens hade varit i topp fem.

Några vänner fick honom att ställa upp

Det var två vänner och en bekant till Patrik som fick honom att ställa upp i tävligen. Först var han med i Mr Universe och sen blev han uttagen i Manhunt International.

– Det var lite av en slump att jag ens ställde upp.

Nu kommer han att vara ambassadör för tävlingen vilket innebär olika uppdrag som till exempel att sitta i juryn för en liknande tävling.

Patrik tror dessutom att vinsten kan vara bra för hans karriär som modell – i och med att han redan gör lite modelljobb.

– Sedan kan det ju öppna upp möjligheten för andra saker, kanske kommer jag få vara skådespelare i någon film.

”Väldigt speciellt för mig"

Under själva finalkvällen fick han och de övriga deltagarna visa upp sig i olika utstyrslar som badkläder och nationaldräkt. Innan dess har de dessutom bland annat fått genomföra fotograferingar och besöka ett barnhem – något som påverkade Patrik som själv adopterades från ett barnhem i Bulgarien när han var sex år.

– När jag kom till stället så kändes det som att jag lyckades få fram ett ett bildminne från min egen barndom, säger han och fortsätter:

– Det var väldigt speciellt för mig och jag är glad att vi fick göra det. Jag såg hur lyckliga barnen blev över att vi var där, det var väldigt rörande och det kom fram några tårar.