Minst tio knivattackerade i Tel Aviv

1 av 5
NYHETER

En amerikansk turist har dödats och nio personer skadats efter att ha knivhuggits i Tel Avivs hamnkvarter Jaffa.

Den 22-årige palestinske gärningsmannen har därefter skjutits till döds av polis, skriver Haaretz.

Attacken inträffade samtidigt som USA:s vicepresident Joe Biden träffade Israels förre premiärminister Shimon Peres.

Tipsa | Aftonbladet

Polisen i Tel Aviv uppger att gärningsmannen knivhuggit sina offer på tre olika platser i Jaffa. Enligt tidningen Haaretz har en amerikansk turist dött och ytterligare nio personer skadats. För fem av dem uppges tillståndet vara allvarligt, rapporterar Reuters.

– På sin väg högg gärningsmannen ned offer utan urskiljning, säger Tel Avivs borgmästare Ron Huldai till den israeliska arméradion enligt TT.

Försökte fly

Gärningsmannen har identifierats som en 22-årig palestinier. Efter att ha knivhuggit tre personer vid en restaurang uppges han ha flytt mot Tel Aviv och då skjutits ihjäl av israelisk polis.

På ett videoklipp syns en man springa mot trafiken på en bilväg med poliser efter sig. I slutet av videon hörs skott avlossas.

Inga andra gärningsmän misstänks ha varit inblandade i attacken.

USA:s vicepresident Joe Biden befinner sig just nu i Israel för ett två dagar långt besök. Samtidigt som attackerna träffade han Israels förre premiärminister Shimon Peres ett par kilometer därifrån.

Karin Nylund på UD:s pressjour säger till Aftonbladet att det inte finns någon information om skadade svenskar.

– Men vår ambassad fortsätter att följa utvecklingen.

Fler attacker

Knivdåden i Jaffa föregicks av flera andra dödliga attacker på tisdagen. I staden Petah Tikva, som även den ligger i närheten av Tel Aviv, dog en israelisk man efter att ha knivhuggits i överkroppen av en ensam gärningsman som sedan sköts ihjäl av polis.

I en annan attack i Jerusalem skottskadades två poliser, en av dem allvarligt, innan gärningsmannen sköts ihjäl av polis, skriver Haaretz.