Lastbil välte på E4/E6 – flera skadade

Vägen avstängd i flera timmar

En lastbil välte – sedan körde fyra personbilar in i den.

Olyckan på E4/E6 vid Helsingborg tidigt på torsdagsmorgonen ledde till totalstopp på den tungt trafikerade vägen.

Två människor skadades allvarligt i olyckan.

Vid 05.30-tiden på torsdagsmorgonen välte en lastbil på E4/E6 utanför Helsingborg. Därefter körde fyra personbilar in i den.

– Fordonet har vält över körbanan i södergående riktning. Det är helt avstängt i trafiken, sa Maya Forstenius, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Enligt räddningstjänsten var fem personer inblandade i olyckan. Inledningsvis uppgavs ingen av dem ha fått några svårare skador.

– De var ute ur fordonen när vi kom till platsen, sa Ronnie Lundgren, inre befäl vid räddningstjänsten Skåne nordväst.

Två allvarligt skadade

Senare rapporterade Helsingborgs Dagblad dock att två personer, en man och en kvinna, skadats allvarligt. De vårdas på Helsingborgs lasarett.

– En kvinna i 50-årsåldern och en man i 30-årsåldern kom in till akuten med allvarliga skador, säger Maria Wogensen, pressinformatör på sjukhuset, till Aftonbladet.

Tillståndet för de båda ska dock inte vara livshotande.

Vägen avstängd

E4/E6 fick stängas av i båda körriktningarna mellan trafikplatserna Kropp och Helsingborg södra. Det dröjde ända tills eftermiddagen innan vägen kunde öppnas igen.

Trafiken leddes om under tiden, och det bildades inga större köer vid olycksplatsen. Händelsen gjorde dock att belastningen blev hård på andra vägar.

Publisert: