Mamman varnar för trasiga nappen

1 av 2 | Foto: När Nadin drog i napparna sprack dom.
NYHETER

Nadin Faissal Fakhro, 31, kontrolldrog som vanligt i 1-årige sonens napp innan de skulle åka till affären.

Då gick nappen av och själva tutten lossnade.

– Vad hade hänt om den lossnat när han haft den i munnen?, säger hon.

På med jackan, skorna och sedan dra i sonens napp innan man går ut för att handla. Det är precis vad Nadin Faissal Fakhro, 31, brukar göra innan hon åker till affären, men den här gången gick nappen av – precis innan hon stoppade den i munnen på sin ettåriga son.

– Jag blev jättechockad och jätterädd, jag fick tusen tankar i mitt huvud på en gång. Vad hade hänt om den lossnat när han haft den i munnen?, säger hon.

Nappen hade hon bara haft i två månader, men trots det delades den i två. Dagen efter, när hon hunnit smälta händelsen, insåg hon allvaret och valde att dra i alla sonens nappar. Då hände det som inte borde hända – ännu en napp gick av.

– Jag fick en jätteobehaglig känsla genom hela kroppen, säger hon.

Ska göras utredning

Det var droppen för Nadin Faissal Fakgro som tog kontakt med tillverkarna Bambino-Mam och har nu skickat båda napparna till deras fabrik i Ungern.

Bambino-Mam ska nu göra en grundlig utredning om vad som egentligen har hänt och varför. Företaget känner väl till Nadins fall men har ännu inte något svar på varför napparna gått sönder.

– Barnens säkerhet måste vara det viktigaste för oss och därför vill vi gå till botten med vad som hänt, säger Cecilia Brunnberg, marknadschef på Bambino-Mam.

Borde det stå på förpackningen att man ska provdra i napparna?

– Vi rekommenderar att byta ut nappen med 6-8 veckors mellanrum och att man dessutom drar i nappen innan användning.

Hur allvarligt är det här?

– Vi tar största ansvar och därför ska vi undersöka det här. Det har hänt att framförallt silikonnappar går av i sugdelen om barnet tuggar eller biter på den. Därför är det så viktigt att man dragprovar nappen.

”Kan hända vem som helst”

Enligt Nadin Faissal Fakhro har hennes son inte bitit på nappen utan bara sugit, men trots det har den lossnat. Nu vill hon uppmana andra föräldrar att dra i napparna innan de stoppar dem i munnen på barnet.

– Det kan säkert hända vem som helst, säger hon.

Bambino-Mam svarade direkt när Nadin tog kontakt med dem och enligt henne tog företaget hennes larm på största allvar. Men Nadin vill ändå göra andra uppmärksamma på problemet.

– Jag tycker det är bra att de tog kontakt snabbt och tog det på allvar. Men jag vågar inte använda deras nappar längre, inte förrän jag vet vad som har hänt.

ARTIKELN HANDLAR OM