Bilden spreds över världen: ”Tack gud, hon lever”

1 av 51 | Foto: Bilden på Nidhi spreds över världen.
NYHETER

Kort efter terrorattacken i Bryssel spreds en bild på en skadad flygvärdinna som satt på en bänk på flygplatsen. Bilden spreds även till hennes hemland Indien.

– Min första reaktion var ”hon lever, tack gud, hon lever”, säger hennes svåger Nilesh Chaphekar till nyhetsbyrån AP.

Det var en av de första bilderna på skadade som spreds från Bryssels flygplats. På en bänk i terminal satt hon i sin gula kavaj, med damm och blod i ansiktet och sårskador på fötterna.

Bilden, som togs av den georgiska public service-journalisten Ketevan Kardava, spreds på sociala medier. Samtidigt satt flygvärdinnan Nidhi Chaphekars släkt i Indien och sökte runt på nätet. De visste att hon befunnit sig på Bryssels flygplats Zaventem.

– Vi letade på nätet för att hitta detaljer om explosionerna när vi såg bilderna. Min första reaktion var ”hon lever, tack gode gud, hon lever”, berättar svågern Nilesh Chaphekar för nyhetsbyrån AP.

Frakturer och brännskador

40-åriga Nidhi klarade sig undan med förhållandevis lindriga skador, men bilden på hennes uppskrämda ansikte, och kvinnan bredvid som desperat försöker ringa till sina anhöriga, blev en symbol för chocken.

Enligt svågern är läget med Nidhi stabilt men hon behandlas för ett par frakturer och brännskador. Samtidigt försöker släkten, inklusive hennes man och två barn, ordna så att de kan träffa henne i Bryssel. Flygplatsen är dock fortfarande stängd.

– Vi har fått visum nu men vi är fortfarande inte säkra på vilken väg vi ska ta för att komma dit så snabbt som möjligt. Vi försöker ta reda på vilken flygplats som är närmast, sa Nilesh Chaphekar till AP på onsdagen.

Mer om terrorattackerna i Bryssel

LARMET: Det finns IS-tränade terrorister i Sverige

TERRORISTERNA BAKOM DÅDEN: Dödade, jagade, gripna

WOLFGANG HANSSON: Frestande att gå i IS fälla

AVSLÖJAT: Desperata orden i terroristens testamente

DETTA HAR HÄNT: 31 döda i tre terrordåd

ARTIKELN HANDLAR OM