Här är årets 13 bästa aprilskämt

Den 1 april är, som bekant, allas vår chans att äntligen få vara lite roliga. Vi har samlat årets bästa skämt.

1. Slutdrucket på Valborg (P4 Väst)

I Fyrbodal ska det visst bli totalförbud för alkoholförsäljning under två veckor kring Valborg, det rapporterar i alla fall P4 Väst. Länsstyrelsen hoppas att det ska göra att brottsligheten minskar och hela poliskåren hoppas kunna ta ut all sin kompledighet i samband med förbudet. Dessutom hoppas man att mjölkförsäljningen ökar.

– Jag måste ju säga att mjölk är väldigt gott, säger polischefen Gunilla Gevreus.

2. Prins Kent (Svensk Dam)

Sveriges nye prins döptes till Oscar Carl Olof – men nu får han ett förnamn till. Nyligen kom beskedet att Daniels favoritband Kent lägger ned och för att hedra dem har kronprinsessparet bestämt att lillprinsen även kommer att heta, just det, Kent.

3. Hotell för skuggälskare (Apollo)

Apollo har sett en ökad efterfrågan bland resenärer att befinna sig i skuggan under sin semester. Under hösten kommer resebyrån därför att erbjuda skugghotell med 100 procent skuggaranti i restauranger, pooler och strandområde. I rummen ska dubbla persienner installeras och filmväv på fönster som reflekterar bort all typ av ljus. Dessutom ska resenärerna förses med solkräm, kroppstrumpebaddräkter och d-vitamintabletter.

”Det är viktigt att våra resenärer känner att de är fullt skyddade oavsett var de befinner sig på hotellet”, skriver Apollo i ett pressmeddelande.

4. Skolmaten får midvinterblot-tema (Arbetarbladet)

Tierps kommun fick för några veckor sedan stor uppmärksamhet för sin internationella skolmatsvecka – då det bland annat serverades somalisk lammgryta. Upprörda röster höjdes och nu gör man en helomvändning och satsar på svenska klassiker.

– Köttbullen har assimilerat sig på ett bra sätt sedan den introducerades till det svenska köket. Pizza, pasta och tacos är mer tveksamt – de rätterna serveras inte med något så genomsvenskt som lingonsylt och brunsås. Det blir svårt att maka på klassiska svenska rätter som blodpalt, falukorv och raggmunkar, säger Pierre Rivoire, restaurangchef på kommunens centralkök, till Arbetarbladet.

Det blir tre temaveckor: Mårtengåsveckan, Missväxtveckan respektive Midvinterblotsveckan.Missväxtveckan ska hedra 1800-talet och sätta barkbröd och lavgröt i fokus.

– Lite tråkigare för barnen men så var inte heller missväxtåren någon promenad i parken direkt, säger Pierre Rivoire.

5. Tandemcyklande poliser (YB Södermalm)

Från och med nu satsar Södermalms poliser på samarbete. All ensampatrullering förbjuds och kåren som redan storsatsat på cykling går nu steget längre – och inför tandemcyklar.

6. Körkort för att få vistas i fjällen (NSD)

Norrbotten blir nu först ut med att testa införandet av en ny fjällicens. Detta för att det gått så långt att polisen behövt säga till turister att inte ringa 112 om slalombacken är för brant. För att få vistas i fjällen kommer du hädanefter behöva genomgå ett prov som innebär två överlevnadsdygn i fjällterräng.

– I fjällen finns inga tunnelbanor som man kan hoppa på. Det är ens eget ansvar när man ger sig ut, säger Anders Morell, Kiruna fjällsäkerhetskommitté, till NSD.

7. H&M lanserar kollektion med bara blåjeans och grå t-shirts (Mashable)

H&M samarbetar med Facebookgrundaren Mark Zuckerberg och lanserar en ny kollektion – med bara blåjeans och grå t-shirts. Vill du se ut som en miljardär? Detta är din chans.

8. Öl rakt in i kommunhuset (Norran)

Norran kan avslöja att Skellefteå kommun nu väljer att dra ölledningar direkt från Skellefteå bryggeri till kommunhuset. Men för att även medborgarna ska få ta del av det roliga föreslås att de borttagna kaffeautomaterna i kundtjänst ersätts med en pub.

– Vi kände att det skulle kunna bli bättre stämning i kundtjänst. Många kommer dit med klagomål och då kan det vara trevligt att sätta sig ned över en öl och diskutera fram lösningar, säger kommunalrådet Lorents Burman till Norran.

9. Insekter på matsedeln (NA)

En gräshoppa i skolmaten? Ja, det blir snart verklighet i Örebro kommun. Målet är att på sikt helt sluta med kött i kommunen och ersätta det med insekter och larver.

–  Vi har valt ut tio skolor och tre äldreboenden som testanläggningar, säger Örebro kommuns kostchef Max Vermis till NA.

10. Viktsortering på tåget (HD)

Det har börjat komma in rapporter om vibrerande vagnar i Hallandsåsens tågtunnlar och på Öresundsbron. Och nu tror man sig ha hittat problemet – vagnarna är fellastade.

– Eftersom vibrationerna enbart uppstått i Skåne har vi funderat på vad det är som är så speciellt där, förutom dialekten och kynnet. Och våra efterforskningar visade ganska snart att medelskåningen väger mer än medelsvensken, säger KG Gramm, chef för alla laster på Trafikverket, till HD.

Nu ska passagerare få sorteras i olika vagnar efter viktklass och för den osäkre kommer särskilda viktvaktare kunna väga folk på plats.

11. Inget mer duschsnusk på badhusen (Borås tidning)

Ett badhus i Borås står inför en renovering och i samband med det införs ett system med elektroniska armband som ska kontrollera att de badande är rena och fräscha. I duschrummet kommer så sensorer att installeras som aktiverar armbandet när badgästen ställer sig i duschen – struntar man i att duscha börjar en larmsignal att tjuta. Ett liknande system finns i Tokyo

– Man kunde med hjälp av noggranna kontroller påvisa att bakteriehalterna i vattnet sjunkit, säger Mattias Karlsson, badhuschef, till BT.

12. Öl i brustablettform (Café)

Carlsberg introducerar nu något helt nytt på ölfronten – Carlsberg ölbrus. Tabletten består av koncentrerad öl-essens, kolsyremolekyler och pulveriserad alkohol. Tabletten kan således lösas upp i iskallt vatten med resultatet en stor stark – perfekt för picknick i parken!

– Tekniken i sig har funnits länge, men att lyckas få fram rätt smak och grad av kolsyra har varit den stora utmaningen, säger Bruse Maltesson på Carlsberg till Café.

13. Fantomenkort som legitimation (Swebus)

I enlighet med riksdagens beslut införde Swebus från den 4 januari id-kontroller av alla resenärer som reser från Köpenhamn eller Kastrup till Sverige. Men nu riskerar Swebus att få böta 50 000 kronor efter att ha godtagit ett medlemskort i Fantomenklubben som giltigt id.

– Resenären visade Fantomenkortet och vår förare, som själv är något av en Fantomenexpert, kunde garantera kortets autencitet. Det var uppenbart att mannens Fantomenkort var äkta, säger Christel Grip, presschef på Swebus och fortsätter:

– Fantomenkortet borde godtas, det fastställer ju verkligen ens identitet bättre än ett pass.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN