Knivman anhållen efter attacken på Lilla torg

1 av 5
NYHETER

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för knivattacken på Lilla torg i Malmö i tisdags kväll.

För bara en månad sedan dömdes mannen till fängelse för att ha misshandlat samma person.

– Han hämtades till förhör från en anhörig, säger Lars Förstell.

Det var på tisdagskvällen som överfallet ägde rum på restaurang Mello Yello vid Lilla torg i Malmö. Den nu anhållna mannen har tidigare misshandlat offret.

– Han är dömd till fängelse för att ha misshandlat just den här personen, säger Lars Förstell, presstalesperson vid polisen i Skåne.

Hållit förhör

Den nu anhållna mannen blev intressant för polisen efter att man hållit förhör med anhöriga och offret. Den misstänkte gärningsmannen är i 20-årsåldern.

– Vi har fått fram uppgifter som gjorde att den här personen blev intressant i utredningen. Han hämtades till förhör från en anhörigs bostad, säger Lars Förstell.

Hur skadad den misshandlade mannen är vet inte Förstell, men han uppges vara talbar.

”Högg så många gånger”

Knivattacken skedde mitt framför en barnfamilj. Under tisdagen var Aftonbladet i kontakt med pappan i familjen, som då beskrev attacken:

– Han gick raka vägen fram och började hugga. Sedan höll det på i säkert 20 sekunder. Först högg han honom i axeln och halsen, och när offret föll till marken fortsatte han. Han högg så många gånger att mina döttrar trodde att det var slagsmål. Han högg honom som om han stod och slog honom, sa pappan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Brott