Dömdes tre veckor innan bitattacken

1 av 8

avOskar Forsberg

NYHETER

Den 28-årige man som bet och grovt misshandlade systrarna Siljebäck dömdes för drygt tre veckor sedan till fängelse för bland annat våld mot tjänsteman.

Mannen förekommer totalt under 18 avsnitt i belastningsregistret.

Bland annat har han tidigare dömts för att ha skallat en ung kvinna och slagit en polisman.

Det var i onsdags förra veckan som polisen larmades till en gård mellan Motala och Linköping i Östergötland. På platsen hade en 28-årig man gått till attack mot tre kvinnor genom att slåss och bitas.

– Han tog ett bett och slet loss. En flik blev hängande som jag kunde trycka tillbaka så att jag inte skulle förblöda. Blodet forsade, sa Danielle Siljebäck, 25, som var en av kvinnorna som misshandlades.

Misshandel och narkotikabrott

Efter den grova misshandeln av systrarna Siljebäck dödshotade 28-åringen en annan person som befann sig på gården och stal dennes bil. Med bilen körde 28-åringen sedan i riktning mot Motala och stannade vid ett hus.

Där hamnade han i slagsmål med en annan man. Enligt polisutredningen ska 28-åringen ha slagit en flaska i huvudet på mannen samt bitit av halva hans öra.

28-åringen häktades vid Linköpings tingsrätt i fredags, misstänkt för fyra fall av grov misshandel, rån, stöld genom inbrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel samt narkotikabrott.

– Det är fyra olika målsäganden som blivit utsatta, i övrigt vill jag inte gå in på några detaljer, säger kammaråklagare Mats Gyllensten.

Enligt protokollet från förhandlingen, som hölls bakom stängda dörrar, erkänner 28-åringen tillgreppet av bilen. Gällande de övriga brottsmisstankarna varken förnekar eller erkänner han gärningarna.

Skallade en ung kvinna

Mannen förekommer sedan tidigare under 18 avsnitt i belastningsregistret. Så sent som den 4 maj i år dömdes han till två månaders fängelse för stöld, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, olovlig körning, ringa narkotikabrott och ringa dopningsbrott. Även den gången bet han en person.

28-åringen har även tidigare dömts för våldsbrott. I september 2014 dömdes han för att ha slagit en polisman som skulle gripa honom. I samma mål dömdes han för att ha hotat, tagit strupgrepp, skallat och sparkat en ung kvinna i ansiktet.

Ett vittne uppgav under huvudförhandlingen att han sparkat kvinnan i huvudet som om han ”skulle sparka iväg en fotboll på volley”.

Påföljden den gången blev fängelse i åtta månader.

Åtalet efter bitattacken mot systrarna Siljebäck ska väckas av åklagaren senast den 10 juni.

Aftonbladet har sökt 28-åringens advokat Sture Ragnarsson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motala

Brott