Undantagstillstånd godkänt av HD

Foto: Reuters
Lilian Tintori, gift med fängslade oppositionsledaren Leopoldo Lopez, protesterar in en park i Bogota. Oppositionen vill få presidenten att lämna makten och nu har ett 60 dagar långt undantagstillstånd blivit utlyst i Venezuela.
NYHETER

Det 60 dagar långa undantagstillstånd som utropades i Venezuela för snart en vecka sedan av president Nicolás Maduro har godkänts av landets högsta domstol.

Domstolen stödjer åtgärden "med tanke på de speciella sociala, ekonomiska, politiska och ekologiska förhållandena som allvarligt drabbar den nationella ekonomin", skriver den i ett uttalande.

Samtidigt som Venezuelas opposition försöker få presidenten att lämna makten utfärdade Maduro undantagstillståndet som innebär att landets regering kan ignorera de flesta av de begränsningar som finns i författningen, i ett försök att säkra tillgången på mat och energi i det krisdrabbade landet.

Kongressen, där oppositionen har majoritet, röstade på tisdagen emot dekretet om undantagstillstånd, som man menar undergräver demokratin.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Venezuela