Anna: ”Jag fick vita ärr istället för ögonbryn”

1 av 4
NYHETER

Anna Godin, 34, i Göteborg ville slippa måla sina ögonbryn.

Men den kosmetiska tatueringen gick fel.

– Jag fick två vita lysande ärr som ögonbryn, säger hon.

Efter att länge ha varit missnöjd med sina naturliga ögonbryn bestämde sig Anna Godin för att ta tag i saken i februari förra året, vilket P3 Nyheter var först att uppmärksamma.

Hon nappade på ett prisvärt erbjudande, totalt cirka 3 000 kronor, och gick till en salong i Göteborgstrakten.

– Jag hade inte så mycket till ögonbryn och ville förstärka lite, säger hon.

På salongen tyckte hon att det var konstigt att det gick så snabbt att påbörja tatueringen.

– Jag hade trott att de skulle göra mer innan, kanske någon sorts konsultation. Ögonbrynen är ju ändå centrala i ansiktsstrukturen. Om de blir skeva eller konstiga så gör det mycket med ansiktet.

Inget pigment

Efter behandlingen var Anna Godin inte särskilt nöjd. Ögonbrynen var vita. Men hon tänkte att det skulle bli bättre efter den andra kompletterande behandlingen som gjordes en tid senare.

Så blev det inte, säger Anna Godin.

– Det blev jättedåligt. När sårskorpan trillade av var det fortfarande inget pigment, utan det var som en tjock ärrvävnad. Den försvann inte, den blev bara tjockare och vitare ju längre tiden gick.

Hon tog kontakt med andra salonger för att få ett utlåtande.

– Sedan valde jag ut en av dem och gick dit för att göra en ny behandling. Det blev mycket bättre, men i och med den här ärrvävnaden så fäster inte pigmentet ordentligt. Så det blev inte så bra som jag önskade, säger hon och fortsätter:

– Det lyser fortfarande igenom vitt och jag måste måla brynen varje dag för att inte se konstig ut.

”Färgen kan försvinna”

En representant för salongen beklagar att Anna Godin är missnöjd.

– Men jag är inte helt säker på att hon har fått ärren hos oss. Hon har ju gått till en annan klinik efteråt och det har gått över ett år, säger personen.

Salongen medger däremot att färgen kan försvinna.

– Det står också på patientmedgivarpapperet, att färgen kan försvinna. Det är ju ingen tatuering man gör livet ut. Man får fylla på den och hur ofta är olika från person till person. Att någon får ärrvävnad över hela ögonbrynet har aldrig hänt oss.

ARTIKELN HANDLAR OM

Skönhet