Tillslag mot Paolo Robertos restaurang – affärspartner gripen

1 av 3

avVictor Stenquist

NYHETER

Nyligen slog polisen till på flera platser knutna till ett säkerhetsföretag i Stockholm och grep tre personer.

En av dem var Paolo Robertos restaurang Pane Fresco – då en av de gripna varit med och grundat verksamheten.

– Han jobbar inte längre i företaget, säger Roberto, vars verksamhet inte är under utredning.

Paolo Robertos affärspartner, en man i 30-årsåldern, greps i en gryningsräd 4 oktober. Samtidigt greps ytterligare två män – en 33-åring och en 71-åring.

Ekobrottsmyndighetens utredning gäller ett företag de tre gripna är knutna till, och mannen i 30-årsåldern misstänks bland annat för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott från februari 2013 till juli 2016. Även 71-åringen misstänks för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott medan hans yngre kompanjon är misstänkt för medhjälp till brotten.

Under gryningsräden gjordes även tillslag mot Paolo Robertos verksamhet Pane Fresco – där den gripne i 30-årsåldern varit en förgrundsfigur.

Falska fakturor

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska bland annat datorer ha beslagtagits.

De tre männen begärdes häktade 7 oktober – och har sedan dess suttit inlåsta medan ekobrottsmyndighetens utredning fortgår.

– Utan att gå in i detalj kan man säga att det bland annat handlar om svarta arbetskraftsärenden. Vi har kunnat fastställa med säkerhet att en faktura är falsk. Mer än så vill jag egentligen inte säga, säger Jakob Holmberg, vice chefsåklagare.

Den gripne i 30-årsåldern har sedan starten av restaurangen Pane Fresco haft styrelseuppdrag i samtliga nio aktiebolag kopplade till verksamheten, bland annat som ordförande i PaneFresco Holding AB och PaneFresco City AB.

Det är han inte längre.
Samma dag som han greps blev han samtidigt av med sina styrelseuppdrag i Pane Fresco. Två av dem försvinner 4 november, tre 5 november, ett 6 november och de tre sista 7 november.

– Han jobbar inte kvar i företaget längre. Vi har inte något med honom att göra, säger Paolo Roberto till Aftonbladet.

”Ute ur företagen”

Roberto vill inte ge någon kommentar kring hur misstankarna mot den avgående styrelseledamoten påverkar Pane Fresco. Han vill inte heller kommentera vilken roll den misstänkte haft i hans företag.

– Jag har ingenting med honom att göra, han är ute ur mina företag. Brotten, om det nu skett några brott, har inte skett i våra företag. Vill ni skriva om det, så varsågod.

Säkerhetsföretaget som mannen i 30-årsåldern drivit med de båda andra misstänkta ska bland annat ha haft en ”fakturadesigner” som tillverkat fakturor på instruktion av 71-åringen.

71-åringen, som är vd i företaget, har tidigare drivit en rad företag som begärts i konkurs.

Åklagare Jakob Holmberg tror att utredningen mot de tre männen ska vara klar innan jul.