Radiotjänst misstog våningssäng för tv

Foto: Lika som bär? Det verkar i varje fall kontrollanten från Radiotjänst ha tyckt. OBS: Varken platt-tvn på bilden eller sängen finns i kvinnans lägenhet.
NYHETER

En kontrollant från Radiotjänst har hamnat i rejält blåsväder. Bland annat verkar en våningssäng ha misstagits för en platt-tv, skriver Hem & hyra.

En kvinna i Karlstad kom hem och fick veta av sin tolvåriga son att Radiotjänst varit på besök – och frågat om det fanns någon tv i lägenheten.

– Han hade svarat "kanske det". Vi har ju ingen tv och det är inte så lätt att veta nu för tiden vad som är en skärm och vad som är en tv, säger kvinnan till Hem & hyra.

Redan där bröt kontrollanten från Radiotjänst mot reglerna. Det finns nämligen tydliga instruktioner om att inte fråga barn om tv-innehav.

Beklagar det inträffade

Bara några veckor senare damp en blankett ned i brevlådan. Kvinnan uppmanades börja betala tv-licens. På pappret framgick att ett barn öppnat dörren och att kontrollanten "sett en svart 42 tums platt-tv i vardagsrummet".

– Vi bor i en etta och har inget vardagsrum och ingen tv. Ser man inte skillnad på en våningssäng och en 42 tums platt-tv har man inte bara dålig syn, utan behöver vit käpp, säger kvinnan.

Från Radiotjänsts sida beklagas det inträffade. Sonen skulle aldrig fått frågan, och något formulär om tv-avgift borde aldrig ha skickats till Karlstadsbon.

– Jag behöver tala med kontrollanten och se vad som hänt, säger Graham Close, Radiotjänsts samordnare i distrikt Norr, till Hem & hyra.