Ung kvinna död i arresten i Lund

Publicerad 2016-11-04

En 20-årig kvinna hittades död i arresten i Lund på fredagsförmiddagen.

Polisen har inlett en brottsutredning kring händelsen.

– Vi inledde återupplivningsförsök, men hon dödförklarades senare på sjukhuset, säger Patrik Isacsson, lokalpolisområdeschef i Lund.

Kvinnan togs in i arresten på polishuset i Lund under natten mot fredagen. Personal på arresten gjorde återupplivningsförsök på plats och kvinnan fördes därefter i ambulans till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

– Hon omhändertogs enligt lagen om berusade personer, LOB, och blev inlagd för tillnyktring. Sedan under förmiddagen anträffades hon livlös under en regelbunden tillsyn, säger Patrik Isacsson, lokalpolisområdeschef i Lund.

Dödsorsaken är i nuläget oklar.

– Den ska utredas. Vi vet inte varför hon dog. Hon var berusad på något sätt och blev omhändertagen för att vi skulle hjälpa henne.

Utreds internt som tjänstefel

Polisen har anmält saken till internutredningen.

– Det gäller tjänstefel och är rutinmässigt när det gäller sådant här. Hela processen är anmäld och det är en åklagarledd utredning, säger Patrik Isacsson.

Han beklagar det inträffade.

– Vi har tydliga rutiner för hur sådana här omhändertaganden går till. Det är beklagligt när sådant här händer. Det ligger ett stort ansvar på oss.

Anhöriga är underrättade om dödsfallet.