Gympa för indiekids

Foto: Nu kan du gympa till The Cure och Chicks on speed.
NYHETER

Om du går på ett gympapass så kan du lita på att musiken alltid är densamma. Vi pratade med Ellen, alias Miss Hip, som tillsammans med tre kompisar har startat Indiegympa, för alla som har tröttnat på att stuffa runt till E-type, Carola och Jump med Van Halen.

Foto: Namn: Ellen Göransson Ålder: 26 Bor: Vasastan Gör: Projektsamordnare på utbildningsföretag, jobbar med musiktidningen Judy och är indiegympacoach.  

Vad är indiegympa?

- Det är gympa till alternativ musik. Lite som Friskis & Svettis fast utan schlager.

Vad för musik får vi höra?

- Bland annat Håkan Hellström, The Cure och Chicks on speed.

Ni säger att ni hämtat era rörelser från klassiska musikvideor, vilka då?

- Vi upptäckte att det visst inte fanns så många dansrörelser i de videor vi gillar, haha. Men det blir lite från när de i Blur vrider på benen och klappar i händerna, några rörelser som Robert Smith gör och lite annat i den stilen.

Hur fick ni idén till indiegympan?

- Det var för flera år sedan när vi var ute och dansade på en popklubb. Vi insåg att man ju lätt kan stå på ett dansgolv i flera timmar i sträck, men man blir inte så engagerad på ett gympapass, speciellt när man inte gillar musiken.

Vilka är ni?

- Oj, vad vill du ha för svar på det? Vi är fyra kompisar som har musiktidningen Judy.se ihop. Och så har vi ju indiegympaintresset gemensamt förstås.

Hur kommer det sig att ni valde Vinterviken som plats?

- Dels för att de hade festivalen En ljummen i gräset där och sedan var de väldigt positiva när vi hörde av oss. Det bor också mycket indiefolk i området. Går det bra så hoppas vi kunna flytta in någonstans till hösten.

Vad ska man ha på sig?

- Precis vad man vill. Man kan ta det lugnt eller träna hårt, så man ska väl helt enkelt klä sig efter hur hårt man vill träna.

Elvira S Barsotti

Allt om Stockholm