Elever luras på terminsavgiften

NYHETER

När skolans rektor sitter häktad för våldtäktsförsök

En 45-årig rektor på en privat skola med konstnärlig inriktning i Göteborg sitter häktad för sexuellt tvång.

Samtidigt är eleverna utan undervisning och riskerar att förlora stora summor pengar.

– Vi är strandsatta, säger en elev.

Foto: ”Han har satt alla i sjön”, säger eleven Punkt SE talat med.

De åtta eleverna på utbildningen har betalat 20 000 kronor i terminsavgift, och skulle betala ytterligare 20 000 till nästa termin. Dessutom hade de som inte hade någonstans att bo blivit lovade av rektorn att få hjälp med boende.

Ingen utlovad lägenhet

– Han sa hela tiden att han hade lägenhet på gång, men det slutade med att jag fick bo på skolan för 1 500 kronor. Det var en madrass och en gammal sovsäck i ett ruggigt rum, säger en av eleverna.

I september föreslog rektorn att man skulle ha en fest. Där ska han ha utsatt en av elevernas vänninor för sexuella övergrepp.

– Han gjorde närmanden även mot mig, och flera andra tjejer på festen. Han sa snuskiga saker, och bjöd på whisky och absint. Redan det är fel, säger den elev Punkt SE pratat med.

”Höll i 90 procent av undervisningen”

Rektorn häktades sedan för försök till våldtäkt, alternativt sexuellt tvång. Det drabbar nu hela utbildningen.

– Han höll i 90 procent av vår undervisning. De som fick ta över undervisningen kan bara ha någon lektion i veckan. Vi har försökt hålla i gång själva, men utan lärare blir det ju som en fritidsgård, säger eleven.

– Många valde bort andra utbildningar för den här. Nu är vi strandsatta, för det går inte att byta utbildning förrän till nästa år. Alla intagningsprov är inom en månad, och vi borde ligga i hårdträning nu, det är som ett VM för en fotbollsspelare, säger eleven.

Hon ska vända sig till Allmänna reklamationsnämnden för att få tillbaka sina pengar.

– För läraren känner jag bara avsmak. Han har satt alla i sjön, säger hon.