Flydde eldhav i vägtunnel

NYHETER

Femton lastbilar inblandade i våldsam krock i motorvägstunnel – 20 personer flydde lågorna

1 av 6

Två lastbilar krockade inne i den trånga vägtunneln.

Kort därefter bröt helvetet ut.

Ett tjugotal personer lyckades mirakulöst rädda sig från eldhavet. Minst två personer blev kvar i lågorna.

Totalt cirka 15 lastbilar var inblandade i olyckan som inträffade i en vägtunnel för tung trafik tidigt på lördagen på motorvägen Interstate 5 i Kalifornien, USA. Efter att två lastbilar krockat med varandra och börjat brinna sattes flera andra långtradare i brand inne i tunneln. Minst fem lastbilar inne i tunneln är helt förstörda av den våldsamma elden. En person uppgavs saknas och ett tiotal skadades.

Senare på kvällen svensk tid kom besked från polisen att åtminstone två personer omkommit inne i tunneln.

Kan finnas fler kvar

De tjugotal personer som lyckades ta sig ut från tunneln kunde göra det för egen maskin. Men räddningstjänsten befarar att det kan finnas fler personer kvar inne i tunneln.

– Vi kommer att behöva göra en mycket grundlig genomsökning, säger polischef John Tripp till tv-stationen KABC-TV. Det kan tyvärr finnas människor kvar därinne som inte lyckades ta sig ut.

För farligt att gå in

Rök läcker ut ur bägge öppningarna på tunneln och har svept in motorvägen som löper ovanpå tunneln. Olycksplatsen är belägen nära avfarten mot Antelope Valley Freeway.

När branden rasade som värst slog lågarna ut från tunneln och trettio meter upp i luften, säger Scott Clark på räddningstjänsten i Los Angeles County enligt AP.

– Det såg ut som om en bomb hade sprängts.

Brandkåren kämpar med den smått omöjliga uppgiften att bekämpa branden utifrån. Det bedöms som allt för farligt att gå in i tunneln som man befarar har skadats av hettan.

Stora bitar kunde med lätthet lossas från de spröda betong- väggarna vid tunnelns öppning.