Tjuven låg under Günthers madrass

NYHETER

Upptäckte tågets fripassagerare efter sju timmar

Foto: Efter att Günter Lundholm släppt ut mannen upptäckte han att plånboken var borta. Günter tog upp jakten, men kunde inte hitta tjuven.

I nära sju timmar trodde Günter Lundholm att han var ensam i sovkupén. Men när tåget rullade in i Stockholm upptäckte han någons ben sticka fram under sin säng.

– Han måste ha legat där och tryckt hela natten, säger Günter till Punkt SE.

Bara själva misstanken om att någon ligger och lurar under ens säng kan vara skrämmande. Men hur är det då när det verkligen händer?

Günter Lundholm, 68, från Malmö, vet. När han förra helgen tog nattåget till Stockholm hade han en fripassagerare under madrassen. Mannen gav sig inte till känna förrän Günter fick syn på hans ben.

Bestulen på sin plånbok

– Jag blev väldigt förvånad. Jag vaknar alltid många gånger, men jag märkte inte ett dugg att det låg någon där.

Inte nog med att Günter tillbringade hela natten med fripassageraren, han blev även bestulen på sin plånbok.

– Eftersom jag trodde att jag var ensam i kupén, såg jag ingen anledning att lägga plånboken under kudden.

Låg under sängen i sju timmar

När Günter polisanmälde händelsen verkade polisen först inte tro på honom. Historien om en mansfigur som först gömt sig under en säng i sju timmar och sedan kommit över innehållet i en plånbok var tydligen svår att ta på allvar.

– Tyvärr finns det inga vittnen. Men jag hade ju inte sprungit och jagat honom på Centralstationen i Stockholm om det inte hade hänt. Så roligt är det inte, säger Günter.

SJ beklagar

På SJ beklagar man det inträffade:

– Fripassagerare på våra nattåg är extremt sällsynta. Vi kommer att undersöka det här fallet och ta reda på om det finns anledning att se över våra rutiner, säger pressinformatör Edvard Lind.

Daniel Persson