Förortsungen har växt upp

Foto: Jennifer Brown spelar socialtjänstemannen Janet Janson i ”Förortsungar”.
NYHETER

En sjungande socialtant i betongen – rollen i Förortsungar var som klippt och skuren för Jennifer Brown. En unge fick hon på köpet.

Hennes mamma jobbar på socialtjänsten i Gårdsten. När sångerskan tackade ja till sin första långfilmsroll visste hon hur hon skulle gå tillväga.

– Jag och mamma har haft oändliga diskussioner om flyktingpolitik och turerna på socialtjänsten. Jag blev medveten på ett helt annat sätt under arbetet med den här filmen, säger Jennifer Brown.

Handlingen i Förortsungar kretsar kring en en föräldralös flicka utan uppehållstillstånd. Allvaret utesluter inte barnrap, hårdrocksturné, en deckargåta och en dansande och sjungande socialtjänsteman vid namn Janet Janson. (Ja, det är meningen att man ska tänka på Janet Jackson.)

– Det är underhållning. Den är medveten utan att vara en politiskt korrekt vuxenfilm. Det hela utspelar sig i en schablonförort. Det skulle kunna vara Angered, säger Jennifer som flyttade därifrån tidigt 90-tal. En gång förortsunge, alltid förortsunge, även om hon inte tänker flytta tillbaka till någon förort ens nu när hon ska ha barn.

– Nej, det blir en cityunge. Pappan, en filmfotograf som hon blev kär i under inspelningen, och Jennifer tänker köra en okonventionell variant och bo i var sin lägenhet.

Louise Jacobson, Punkt SE