Malmö-ungdomar i upprop mot såpor

NYHETER

11 000 har skrivit på namnlista mot SVT-besparingar

Inga såpor istället för nyheter!

Ali Hamidians namninsamling har gett resultat.

Nu kommer en SVT-delegation till Malmö för att lyssna på ungdomarna.

Foto: REAKTION. Ali Hamidian reagerade mot SVT:s planer på att dra ner på nyheterna och tog initiativet till protestlistan. ”Jag tycker våra listor bevisar att ungdomar vill se både underhållning och kritisk samhällsbevakning”, säger han.

Hittills har över elva tusen ungdomar skrivit på upproret mot Sveriges Televisions planer på att dra ner på samhällsbevakningen för att i stället satsa på underhållningsprogram.

Det gör insamlingen till den största någonsin som lämnats in till SVT.

– SVT har en skev verklighetsuppfattning om ungdomar. Jag tycker våra listor bevisar att ungdomar vill se både underhållning och kritisk samhällsbevakning, säger Ali Hamidian, initiativtagare till protestlistan som stöds av Kulturella ungdomsföreningen i Malmö och Utrikespolitiska föreningen i Lund.

– Vi hoppas att de tar våra protester på allvar, säger han.

SVT lyssnar till protesterna

På måndag ska listan lämnas över till Sveriges Televisions ledning och då kommer samhällschefen Johan Lindén och tittarombudsmannen Claes Elfsberg till Malmö, för att tillsammans med SVT Syd-cheferna Mikael Sterner och Carina Brorman, lyssna till protesterna.

– Trots att tittarsiffrorna för de här programmen har sjunkit är jag inte förvånad över engagemanget. När jag är ute i skolor och pratar är det de här åsikterna jag möter, säger Claes Elfsberg som själv bett om att få följa med till Malmö.

– Men att våra samhällsprogram väcker sånt otroligt intresse är en positiv överraskning, säger han.

SVT drar ner på nyheterna

Kajsa Sigvardsson