"Jag är en nomad"

Foto: Ny skiva, pågående turné. För Petter lackar det mot jul med spelning på hemmaplan. Foto: Luger
NYHETER

På torsdag står Petter på Debaser Slussens scen med ett bagage av senaste skivan "God Damn It" och sex tidigare albumpaketerade ljudspår.

Vi ringde upp honom någonstans mellan de inplanerade konsertstoppen i Mariestad och Östersund, mitt under pågående turné.

Foto: Vagabonden Petter. Foto: Luger

Hur är turnétemperaturen?

- Väldigt hög, som alltid under den första spelperioden. Materialet är fortfarande nytt för både oss och publiken och någonting vi håller på att lära känna. Det är nu man märker vilka låtar som växer. Klart det är kul när folk redan kan Logiskt utantill, andra singeln från nya skivan.

"Hiphopens Julius Caesar"

Petter, på sin bokningsagenturs hemsida kallad den "svenska hiphopens Julius Caesar", håller inte på krutet inför spelningen på hemmaplan. Att God Damn It utmålas som hans manifest över varför gammal är äldst och erfarenhet ger färdighet rimmar väl med den egna inställningen.

- Stockholmspubliken kommer få möta ett energipaket och på det stora hela en väldigt välregisserad hiphopshow.

Ett svar som ger oss höga förväntningar.

- Låt gå för det. Vi är riktigt nöjda med det program som vi surfar runt med. Jag kanske låter lite självsäker, vilket jag inte brukar vara. Men jag har spelat live i tio år nu, och mycket går på rutin. Vid det här laget kan jag det här.

Stockholm, Åre, hotell. Hemma har många namn för Petter. Under stundande jul och nyår står dock Åre, familj och vänner på schemat. Ett Åre som en vecka om året förvandlas till ett Stureplan med liftsystem.

- Men då är jag oftast inte där. Jag bor i en resväska. Jag lever som en vagabond, en nomad som kuskar runt och nu stannar till på hemmaplan för en spelning som garanterat kommer bli årets julkonsert, en familjär fest med många vänner i publiken.

Och din skiva, kommer den bli årets julklapp?

- Det tvivlar jag på. I dag är nog den platsen tyvärr undantagen alla skivor. Men en sak vågar jag lova. Alla som kommer till spelningen på Debaser får inte bara sin Petter-skiva signerad. Jag skriver även dit ett unikt julklappsrim. Det borde vara årets julklapp.

Ida Lithell,

Allt om Stockholm

Tyck till!

Tävla och vinn!

Lineup på turnén: