Nyheter

"Vi är bäst i världen"

Slagsmålsklubben släpper sin tredje platta. ”Det är bara att fastna på flugpappret. Och det är jäkligt bra flugpapper”, säger Frej Larsson.
Slagsmålsklubben släpper sin tredje platta. ”Det är bara att fastna på flugpappret. Och det är jäkligt bra flugpapper”, säger Frej Larsson.

NYHETER

De har en trogen skara fans och en kaxig attityd. Nu ska Slagsmålsklubben erövra den breda publiken.

– Vi är världens bästa liveband med en av världens bästa skivor, säger bandmedlemmen Frej Larsson.

De kallas ofta för bitpopband, det vill säga influerade av retroljud som datorspelsmusik från tidigt 80-tal. Men den bilden håller bandet inte själva med om.

– Det där är till stor del en Wikipedia-sidas fel, där det står att vi är bitpop. Jag tycker mer att vi representerar svensk disco, säger Frej Larsson.

Oavsett etikett är musiken som Slagsmålsklubben gör dansvänlig och elektronisk. Med sin tredje skiva, ”Boss for leader”, har gruppen fått till ett enhetligt sound som lutar åt techno.

– Nu när vi blivit sajnade på ett stort bolag har vi fått mer tid till själva skapandet, vilket vi tycker är skönt. Fast vissa av våra hardcorefans, som följt oss från början och vars golv vi säkert har sovit på efter någon spelning, kommer säkert säga att vi blivit tråkigare, säger Björn Nilsson.

Inspirationen till skivan samlade bandmedlemmarna på sig när de alla bodde samlade i Berlin i höstas.

– Fast det blev rätt mycket festande, det var inte förrän vi satte oss i en mörk stuga i Ronneby som vi verkligen började producera material, säger Kim Nilsson.

Är den breda massan redo att ta till sig er musik?

– Ja, absolut, det är bara för dem att fastna på flugpappret. Och det är ett jäkligt bra flugpapper, säger Frej Larsson.

Sänds live

Detta är Slagsmålsklubben

Läs mer om spelningarna

Miranda Sigander (.se)

ANNONS

Hur mycket betalar du i el? Jämför priser och hitta ett elavtal som passar dig.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter