Polisen letar efter Madeleines kropp

NYHETER

Tidningarna: Föräldrarna har avlyssnats av polis

Trycket ökar på Madeleines föräldrar sedan blod hittats i lägenheten där hon sågs för sista gången.

Trots att polisen säger sig tro att flickan lever söker de nu efter hennes kropp längs den portugisiska kusten.

Foto: Försvunna Madeleine McCann.

På lördag är det hundra dagar sedan brittiska Madeleine försvann från familjens semesterlägenhet i Praia da Luz i södra Portugal.

I går kom resultatet av DNA-analysen som skulle bevisa att Madeleine levde och befann sig i Belgien. Provet var dock en besvikelse – det var inte den försvunna fyraåringen som druckit ur flaskan.

Söker med hundar

Nu väntar polisen i stället på analysresultatet från den blodfläck som hittats i lägenheten där Madeleine försvann. Fläcken upptäcktes på väggen av brittiska kriminaltekniker med hjälp av hundar och ultraviolett ljus.

Om blodet visar sig komma från flickan finns risken att misstankarna riktas mot föräldrarna Kate och Gerry McCann.

Det som ytterligare tyder på att polisen övergett kidnappningsteorin är att de i två dagar har sökt längs portugisiska kusten med likhundar och experter på havsströmmar.

Enligt brittiska Daily Mail sker sökandet på platser där en dumpad kropp kan tänkas spolas i land. Detta tyder på att polisen nu arbetar utifrån hypotesen att Madeleine inte fördes bort utan dog i lägenheten och därefter dumpades i havet.

Avlyssnade telefoner

Dessutom har portugisiska tidningar publicerat uppgifter om att polisen har avlyssnat telefontrafik mellan makarna McCann och deras vänner. Det ska vara denna telefontrafik som ligger till grund för den ändrade kursen i utredningen. Det skriver brittiska Guardian.

Föräldrarna förnekar givetvis allt och sa nyligen i en intervju att de tror att Madeleine lever.

Enligt International Herald Tribune har Madeleines föräldrar kallats till polisen igen under veckan. Polisen säger dock att mötet inte innebär att de är misstänkta.

– Det var ett rutinmöte, precis som många andra informationsmöten de har haft med poliserna som sköter utredningen.

Tidigare artiklar om försvunna Madeleine:

Olof Jönsson