I dag börjar handbollsfesten

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-03

Mycket jobb krävs när Partille Cup växer

Hannah Miklin, Amanda Svensson, Louise Nyman och Sara Törnqvist, alla 15, från Sävehofs A-flickor tejpar skarvar i handbollsplanerna på Heden.

I dag invaderas Göteborg. Av 15 500 handbollsspelare.

Partille Cup slår rekord i år igen.

I dag börjar spelet, de första matcherna startar redan halv nio på morgonen. Och världens största handbollscup blir bara större och större.

– I år har vi 910 lag från 50 nationer. Sammanlagt 15 500 spelare, det är rekord för både antal lag och aktiva, säger Fredrik Andersson, turneringsledare på Partille Cup.

18 nya planer i år

För att möta behovet från 15 500 spelare har man i år skaffat sig 18 nya planer, på Heden och Valhallas konstgräs.

– Jag tror det är just närheten till allt som lockar så många hit. Det är gång- avstånd mellan spelplaner och till alla aktiviteter, som Universeum och Liseberg, säger Fredrik Andersson.

Så gott som samtliga Göteborgs skolor kommer utnyttjas som boplatser, och mat kommer serveras på Burgården, Katrinelund och Svenska mässan.

Hur mycket mer kan ni växa?

– Vi har sagt att vi ska vara 1 000 lag 2009. Sen får vi utvärdera. Det är viktigt att inte växa för fort, vi måste kunna ta hand om våra gäster också. Gothia Cup är ju ännu större, men mer utspridd. Vi värnar om vårt koncept med närhet.

Partille Cup

Erik Gustafsson (.se)