”Det är en förälders värsta mardröm”

Publicerad:
Uppdaterad:

Idag gav kidnappade Madeleines föräldrar en exklusiv intervju med Sky News där de berättade om sin sorg.

– Det är en förälders värsta mardröm, säger Madeleines pappa Gerry McCann.

Madeleines föräldrar fick svara på frågor om hur de hanterat kidnappningen och huruvida de hade skuldkänslor för det som inträffat.

– De första dagarna var skuldkänslorna väldigt svåra, men jag tror att vi kommer att bli starkare med tiden, säger Madeleines mamma Kate McCann.

Föräldrarna fick svara på varför de lämnade sina barn ensamma i lägenheten medan de var och åt middag.

– För oss var det inte annorlunda än att ha en middag i trädgården. Vi har fått brev från tusentals personer som har gjort samma sak. Men skuldkänslorna kommer aldrig att lämna oss, säger Gerry McCann.

– Det är en förälders värsta mardröm. Men det kunde ha varit värre än den värsta mardrömmen, de kunde ha tagit alla våra tre barn, säger Gerry McCann.

Ingenting misstänkt

Madeleines pappa berättade också att de känner att de gjort allt i sin makt.

– Jag tror att när vi tittar tillbaka på det här kommer vi att säga att vi gjort allt vi har kunnat, säger Gerry McCann.

Föräldrarna sa att de inte fattat några misstankar dagarna innan bortrövandet och att de inte sett något misstänkt.

– Nej, men om vi gjort det skulle vi inte säga det för det kan skada utredningen. Men, nej, vi såg inte någonting misstänkt. Fram tills det hände var det en så bra semester som man kan tänka sig, säger Gerry McCann.

De berättade också att de sannolikt kommer att resa runt i Europa i framtiden, men att de ännu inte planerat någonting. Men Madeleines mamma kan inte tänka sig att återvända till England.

– Jag kan inte tänka på att åka hem utan Madeleine, säger Kate McCann.

David Nannini Nilsson

Publicerad: