Maten mer än bukfylla

Foto: Andrei Lindblom besöker Finefood varje dag. Här köper han ost av Petra Ölwe.
NYHETER

Nu ska mat vara exklusiv och ekologisk.

Delikatesstrenden är här.

– Folk blir allt mer medvetna, säger Pelle Johansson, köksmästare på Ulla Winbladh.

Falukorv och sladdriga morötter duger inte längre. Nu vill vi ha färskt, ekologiskt och exklusivt.

I kombination.

Ett nytt fenomen, enligt Pelle Johansson, kock och köksmästare på restaurang Ulla Winbladh.

– Folk blir allt mer medvetna, och vill veta mer om råvarornas ursprung. Det kan få kosta lite extra, säger han.

Det märks i nyöppnade butiken Finefood i Hammarby Sjöstad. Där trängs ostar med marinerat kött, espresso och ekologiska grönsaker.

För allt fler vill att det ska vara en njutningsfull upplevelse att handla mat.

– Folk tycker om att handla över disk. De vill att maten ska vara unik, säger Anders Ölwe, som driver butiken tillsammans med sin fru Petra.

Andrei Lindblom besöker butiken nästan varje dag.

– Det är något speciellt med att handla rättvisemärkt, fräscht och samtidigt få personlig service.

Hitta Stockholms delikatessbutiker:

Sara Haldert, Aftonbladet