"Du hittar mig inte i skorstenen"

Foto: Weeping Willows utlovar något utöver det vanliga på onsdag. - Om du bara ska se en konsert med oss så se den här, säger sångaren Magnus Carlson.
NYHETER

Weeping Willows har kommit en lång väg sedan de spelade smäktande covers för en hängiven publik i små lokaler på söder i Stockholm. På onsdag tar bandet sig tillbaka till rötterna med en alldeles särskild kväll på Chinateatern.

Vi har pratat med bandets sångare Magnus Carlson.

Foto: Namn: Magnus Carlson Ålder: 39 Bor: Johanneshov Aktuell: Med konserten "An evening with Weeping Willows" på Chinateatern den 19 dec.

- Vi har turnerat hela året. Under hela tiden har vi pratat om att avsluta riktigt storslaget i Stockholm, med stråkar och gäster.

Så vad kommer hända på konserten?

- Stockholm strings är med. Och så har vi bjudit in Martin Hederos och Andy Bell som var med och gjorde vår senaste skiva. Så familjen från skivinspelningen är samlad igen.

Blir det något slags jultema, med tanke på årstiden?

- Vi kommer inte spela en enda jullåt. Det blir noll julstämning, förutom att det ju alltid är det med Weeping Willows. Det är storslaget och handlar om människans goda vilja. Vi är Karl-Bertil Jonssons julafton 365 dagar om året. Eller, tja, en dag kanske vi är Kalle Anka.

Ingen schlager

Tre gästsångare var tillfrågade inför konserten. Richard Hawley kunde inte medverka men Ian McCulloch från Echo and the Bunnymen och Jens Lekman tackade ja.

- Ian McCulloch är min gamla idol. Han kommer sjunga fyra låtar, varav två av Echo & the Bunnymen. Det är tack vare honom och Morrissey som jag fastnade för hela crooner-grejen en gång i tiden, det vill säga vacker sång utan att det för den skull måste bli schlager av det.

Weeping Willows bästa konsert

Bandet utlovar en kväll utöver det vanliga på onsdag och det gäller att inte ha bråttom hem till julstöket.

- Vi gjorde låtlistan härom dagen. Det är totalt 30 låtar, alltså dubbelt så många som vi brukar spela. Publiken kommer hinna gå innan vi är klara, haha. Men jag kan säga så här, om du bara ska se en konsert med Weeping Willows i hela ditt liv så ska du se den här. Alla konserter efter den kommer alltid att vara lite sämre.

Vad är ditt bästa att-göra-tips i jul?

- Jag, Robert Plaszczyk och Andy Bell har en klubb på Marie Laveau som heter Bangers 'n mash och vi kör den 29:e december med en dj vi velat boka jättelänge, Andy Lewis.

Vem tycker du borde spela in en skiva med julcovers?

- Weeping Willows! Men då skulle vi välja lite udda jullåtar. Å andra sidan spelar alla in julskivor nu, det blir för mycket. Så mitt jultips är: släpp inga jävla julskivor om de bara är gjorda för att tjäna pengar. Ät gott, umgås, ta hand om varandra och tänk på miljön, hehe.

Var hittar man dig inte i jul?

- Jag kan dyka upp var som helst, men inte i Stockholm. Och inte i skorstenen.

Cirkeln är sluten

På Weeping Willows första album, Broken promised land, var det smäktande stråkar och storslagna arrangemang som gällde. Sedan dess har utvecklingen gått via mer syntiga toner och avskalad pop.

- Nu är vi tillbaka där vi började. Vi är äldre och har fått mer efrarenhet och vill tillbaka till det ursprungliga. Det här kommer låta jättepretentiöst men det känns som att vi började på små ställen på söder som en arty grej och sedan dess har vi seglat på de sju musikaliska haven och nu är vi tillbaka hemma i hamn igen. Man kan säga att cirkeln är sluten.

Elvira S Barsotti

Allt om Stockholm

Magnus Carlson om...