Hon önskar att hon hade större bröst

Av: Robert Triches

Publicerad:
Uppdaterad:

Kate McCann, 39, tror att hon förföljs på grund av sitt utseende

Kate McCann önskar att hon hade större bröst och såg mer moderlig ut, avslöjar hennes mamma Susan Healy i en öppenhjärtig intervju.
Foto: AP
Kate McCann önskar att hon hade större bröst och såg mer moderlig ut, avslöjar hennes mamma Susan Healy i en öppenhjärtig intervju.

I en öppenhjärtig intervju med Kate McCanns föräldrar Susan och Brian Healy, berättar de att dottern känner sig förföljd och anklagad på grund av sitt utseende.

– Hon sade häromkvällen att om hon vägde lite mer, hade större bröst och såg mer moderlig ut så skulle folk visa henne mer sympati. Det är fruktansvärt att hon tänker på det sättet, säger Susan Healy till Liverpool Post.

Kate McCann känner visserligen stort stöd från allmänheten, men säger enligt hennes föräldrar att hon känner sig förföljd av vissa medier, framförallt brittiska och portugisiska tabloider. Hennes mamma Susan tycker att det är viktigt att berätta hur hennes dotter egentligen är:

– Hon är en mycket känslig och omtänksam person och en av de mest moderliga människor jag känner – hon överglänser mig själv. Hennes liv kretsar kring sina barn men nu har det gått så långt att hon känner sig förföljd om någon av hennes tvillingar Sean och Amelie råkar brista i gråt bland folk. Det är helt galet, säger Susan Healy.

”Ett fruktansvärt misstag”

Alla sådana tankar och grubblerier pågår i Kate McCanns huvud. Mamma Susan säger:

– Min stackars dotter har inte gjort något fel. Hon och Gerry gick på en restaurang som låg bara några meter från deras hotellrum. Det var ett fruktansvärt misstag, men de gjorde det oavsiktligt.

I intervjun med lokaltidningen säger morföräldrarna att de fortfarande hoppas att deras barnbarn lever. De fruktar att deras värsta mardröm ska besannas. Det är nu 166 dagar sedan Madeleine försvann. Susan Healy svarar också tålmodigt på många av de påståenden som kommit upp om föräldrarna framförallt de senaste månaderna.

• Kate McCanns uppenbara viktminskning:

– Hon har alltid haft sådan kroppsbyggnad och har aldrig gått på sig extrakilon. Men hon ser väldigt traumatiserad ut, säger Susan.

• Gerry McCann är inte pappa till Madeleine.

”Rent struntprat”

– Det är rent strunprat, säger Susan. Det vore enkelt för Kate och Gerry att gå till en klinik och bevisa motsatsen men jag tror att de tycker att det vore förnedrande.

• Föräldrarna gav sina barn sömnmedel.

– De tar inte tabletter själva och det enda de gett sina barn när de haft tandvärk eller feber är milda läkemedel. De ger inte barnen något på kvällen.

• Sju barn sov i Kate och Gerrys hotellrum när Madeleine försvann.

– Återigen, det är nonsens som jag inte vet var det kommer ifrån – eller ens vad man menar med det, säger Susan Healy.

Publicerad: