Nyheter

Polisen har gripit serie-rånaren

Av: 

Eric Thorsson

NYHETER

Mitsubishirånaren var på väg att slå till igen

Bilder från bankens övervakningskamera visar rånaren slå till i Svenljunga.
Bilder från bankens övervakningskamera visar rånaren slå till i Svenljunga.

En 32-årig man greps på onsdagsmorgonen av Göteborgspolisen, misstänkt för förberedelse till bankrån.

Han misstänks också vara samma man som rånat flera banker i Svenljunga, Lilla Edet och Göteborg under hösten.

Handelsbanken i Svenljunga var en av de två bankerna som rånades samtidigt.

Vid niotiden på onsdagen greps 32-åringen på Hisingen i Göteborg. Gripandet gick lugnt till, även om mannen var beväpnad.

Var på väg till rånet

– Han var beväpnad och var på väg till en bank för att begå ett rån när vi grep honom, det är vår uppfattning, säger Mats Glansberg på Västra Götalandspolisen till aftonbladet.se.

Polisen har under en längre tid spanat mot mannen, som inte är känd av polisen sedan tidigare. Men ett genombrott kom på tisdagkvällen när en bilägare rånades på sin bil – en Mitsubishi – i centrala Göteborg.

– Det var betydelsefullt. Vi hade en ganska bra bild innan, men den händelsen gjorde att vi kunde komma fram till ett gripande, säger mats Glansberg.

Kan kopplas till rån-våg

32-åringen är nu misstänkt för förberedelse till rån och för tillgrepp av fortskaffningsmedel. Polisen jobbar också på att kunna koppla mannen närmare en serie av bankrån i Västsverige under hösten.

– Han kan också misstänkas för delaktighet i tidigare rån i Svenljunga, Lilla Edet och på Wieselgrensplatsen i Göteborg, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Mitsubishi – röda tråden

Bilmärket Mitsubishi går som en röd tråd genom historien. Vid tisdagkvällens bil-rån stals en Mitsubishi av ägaren. Vid dubbelrånet i Svenljunga i oktober var minst en flyktbil en Mitsubishi.

Samma bilmärke användes också som flyktbil vid de andra två rånen. Vid bankrånet i Lilla Edet kom rånaren över bilen kvällen innan – genom att hota ägaren med en pistol. Ägaren vägrade först släppa ifrån sig bilen och blev då skjuten i benet. Vid bankrånet på Wieselgrensplatsen tvingade rånaren en kvinna att köra honom till banken – i hennes egen Mitsubishi.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sjuk? Testa om du har Covid-19 med smidigt hemmatest – beställ här

Quicktest

Publisert: