Nyheter

”Sverige ska bli ett skatteparadis”

Av: 

Johanna Melén

NYHETER

Fredrik Reinfeldt drog upp linjerna för framtidens moderater

Sverige ska bli ett skatteparadis för de som tjänar minst.

Det var ett av Fredrik Reinfeldts budskap när han avslutningstalade på stämman i Gävle.

Fortsatt kamp för jobben, en bättre sjukvård och en renare miljö utsågs till andra viktiga framtidsfrågor.

Fortsatt förnyelse för Sveriges nya arbetarparti.

Det har varit den röda tråden under moderaternas fyra dagar långa partistämma i Gävle. Men när partiledare Reinfeldt ställde sig i talarstolen i dag började han långt från realpolitiken. Han började från början.

– Det var nyfikenhet och intresse för människan som gjorde att jag valde politiken. Jag sökte mig till ett parti som arbetar med människan som utgångspunkt. Som anser att människan har kraft att stå på egna ben. Att lära av sina misstag, att utvecklas, att ta moraliskt ansvar, det präglar människan, sa Reinfeldt och beskrev hur vi alla är olika men hur olikheten också leder till mångfald och mångfalden till tolerans.

Välja väg i livet

– De människor som ser moderaternas gärning ska se ett parti som ser människor som ges möjlighet att välja sin egen väg i livet. Som bejakar mångfalden, som ser det som en viktig del av verkligheten.

Reinfeldt vände sig till några av företrädarna, till Gösta Bohman, Ulf Adelsohn och till Carl Bildt. Personer, som enligt Reinfeldt, förstått att förändra partiet i linje med tidsandan.

Tiden framöver rymmer tre stora frågor: Den fortsatta kampen för jobben, tilliten mellan människor i ett alltmer högteknologiskt samhälle där alltfler lever ensamma och till sist det faktum att Sveriges befolkning blir allt äldre.

Fem arbetsgrupper

Och nu blev moderatledaren konkret. Fem arbetsgrupper ska tillsättas. En som ska leda till ett kommunalt förnyelseprojekt, en som ska göra Sverige till ett skatteparadis - ett skatteparadis för de som tjänar minst. En grupp ska utarbeta en politik mot klimathotet, en fjärde grupp ska knacka på i den svenska sjukvården för att öka kvaliteten och tillgängligheten och en femte grupp ska se till så att Sverige blir ett bra land också för de som inte är födda här.

– Vi och vår allians har bara börjat ett viktigt arbete. Jag tror att ni har lagt grund för ett arbete för att vinna valet också 2010, sa Reinfeldt, mottog den stora blomsterbuketten i rött och orange och bockade inför medlemmarnas applåder.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert: