Bil med läckande gas beskjuten

Av: Patrick Kipler

Publicerad:
Uppdaterad:

Trafiken har släppts på

En bil med läckande acetylengas medförde ett massivit polispådrag i centrala Umeå på fredagen. De båda europavägarna E4 och E12 har varit avspärrade sedan klockan 10 i morse. Även tågtrafiken står stilla.

– Bilen besköts strax innan klockan 14.00 för att få gasen att läcka ut. Allt gick enligt planerna och man har nu plockat ut gastuben ur bilen, säger Rolf Edström, polisens presstalesman.

Foto: Björn Wanhatalo

Trots risk för explosion gick allt enligt planerna. Bilen vattenbesprutades samtidigt för att minimera risken för explosion.

Polisen kommer inom kort att släppa på trafiken på vägar och tåg i området.

Det var strax efter klockan 10 som föraren i en Volvo upptäckte att den tub med acetylengas han hade i bilen läckte. Han lämnade snabbt bilen och larmade polisen.

– Fallet är lite komplicerat eftersom föraren stängde dörren till bilen när han lämnade den. Det gör att vi inte kan närma oss den hur som helst, säger Edström.

Tågen står stilla

Polisen skapade ett säkerhetsavstånd på 300 meter runt bilen vilket gjort att närliggande höghus delvis utrymts liksom att europavägarna som går genom staden stängts av, liksom tågtrafiken.

Beskjuter bilen

Under tiden dirigerar polisen runt trafiken från bilen.

– Säkerheten går först, säger Edström.

Publicerad: