Anställd på boende hotade handikappad

Klädde ut sig till liemannen – hotade skära av snoppen

På gruppboendet i Torsby hade den funktionshindrade kissat på sig.

En anställd klädde då ut sig till liemannen, gick in på mannens rum och hotade att skära av honom snoppen.

Den funktionshindrade mannens inkontinens vållade irritation bland de anställda på boendet. Men irritationen tog en bisarr vändning när en i personalen beslöt att klä ut sig till liemannen och skrämma mannen att sluta kissa på sig, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Utreds i kommunen

Händelsen har ännu inte polisanmälts men har lett till en anmälan enligt Lex Sara och och utreds inom handikappomsorgen i Torsby kommun.

– Det finns olika uppgifter om vad som hänt men enligt anmälan har en mörkklädd man hotat en brukare att hugga av snoppen om han inte slutade kissa i sängen. Sen finns det olika berättelser om vem personen är och exakt hur denne varit klädd, säger Birgitta Bergh, chef för handikappomsorgen.

Har tagits ur tjänst

Hon berättar för Aftonbladet att personen som anmälts varit anställd i kommunen länge.

– Men personen har nu tagits ur tjänst och vi har haft samtal med hela personalgruppen.

Hotet anmäldes av en annan anställd på boendet som samtidigt anmälde en annan händelse som också utreds. Men det som oroar Birgitta Bergh mest är att den anmälda händelsen ligger en tid tillbaka.

– Det gör oss väldigt bekymrade att vi inte fått veta det här tidigare och att man kunnat göra det utan att någon berättat det för chefen.

Vet du mer om händelsen?
Publisert: