Nytt snöfall drar in

"Blir någon decimeter snö i morgon"

Sällan eller aldrig har vi varit så hårt prövade av vädrets makter.

Till veckan väntar ännu mer snö.

– Kan bli varningar också, säger meteorologen Daniel Fredriksson.

För närvarande ligger två kraftiga snöväder över Sverige. Dessa mattas av under natten mot måndag. Men redan under morgondagen tar sig nästa snöfall in.

Mer snö

Det passerar Danmark under morgonen och kommer från sydväst in över Nordsjön. Under måndagseftermiddagen drabbas till att börja med Götaland av häftiga snöfall som sedan drar vidare. Lokalt kan kvicksilvret krypa ner mot minus 15 i Götaland på platser där det inte snöar.

– Det kan bli någon decimeter snö över södra och östra delarna av Götaland i morgon, men mindre i de västra delarna. Under natten mot tisdag drabbas framför allt östra Svealand av detta oväder. I norr kommer det att bli torrare, säger Daniel Fredriksson, meteorolog på Storm.

Början av nästa vecka ser fortsatt kall i hela Norrland med snittemperaturer på minus 15. Det blir något mildare i söder i början av veckan med 1-10 minusgrader. Däremot blåsigt med drivbildningar.

"Varning"

– Jag skulle tro att SMHI kommer att utfärda någon varning för snön i morgon, säger Daniel Fredriksson.

Fram mot onsdagen ebbar snöovädret ut – men bara för att slå till igen under torsdagen. Då kommer snö från sydväst att beröra delar av Götaland och Svealand.

– Sammanfattningsvis skulle jag säga att det blir fortsatta kallt i norr men mildare luft över södra landet kommande vecka och mot helgen. Mot helgen visar kartorna att det även kan bli en del snö på många håll i landet.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN