Svalare semesterväder väntar

Det är slut på den riktiga värmeböljan. Mer molnighet väntas i veckan, även om solen tittar fram emellanåt.

Fjällvandrare kan räkna med att få några skurar på sig de kommande dagarna och seglare i Skåne ger sig säkrast ut före helgen om de vill slippa regn. Generellt är ett mer ostadigt väder att vänta i veckan, även om temperaturen kan bli kring 25 grader i de södra och mellersta delarna av landet. I Norrland blir det svalare, någon riktig sommarhetta är inte att vänta även om ett lågtryck drar bort på torsdag.

– Jag tror inte vi kommer att se de riktigt höga temperaturerna. Överlag blir vädret ganska varierande, men något svalare, säger Nils Holmqvist, jourhavande meteorolog på SMHI.

Södra Sverige, Stockholm och Gotland får ganska soligt väder under veckans första dagar, även om det blir molnigare än under de senaste veckorna. I Norrland ser det däremot ut att bli en del regnskurar. På fredag drar ett lågtryck in över södra Sverige, med mycket moln och regn som sedan vandrar norrut. Prognoserna tyder på att norra Sverige berörs av regnet på lördag kväll eller söndag, när regnet mattas av i Skåne.

TT

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN