Åttaårig flicka våldtagen i bil

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Lockades in i bilen vid skogsområde

En åttaårig flicka utsattes vid lunchtid för en våldtäkt av en okänd man i Sollentuna norr om Stockholm.

– Hon har berättat för sin mamma att hon blivit indragen i en bil av en man som förgrep sig på henne, säger polisens informatör Diana Sundin.

Larmet kom till polisen strax efter klockan 13. Enligt Diana Sundin på Stockholmspolisen har flickan utsatts för sexuella övergrepp och därefter förts till ett skogsområde mellan Danderydsvägen och Edsviken där hon lyckades fly.

Efter att hon lyckats fly sprang flickan hem till sina föräldrar och berättade om övergreppet. Flickan har nu förts till sjukhus för undersökning.

– Hon har inte sagt så mycket. Hon var svårt chockad och vi har bara en första version från mamman, säger Diana Sundin till Aftonbladet.

Poliserna på plats ville inte pressa flickan utan väntar nu på att specialister på förhör av barn ska försöka få fram fler uppgifter.

Eftersom uppgifterna än så länge är knapphändiga vill polisen inte gå ut med något signalement men Diana Sundin efterlyser uppgifter om en mörk bil som rört sig i området.

Tillvägagångssättet stämmer inte överens med den pedofil som det senaste året sexuellt ofredat ett 20-tal barn i Stockholm och som ännu inte gripits.

Publicerad: