Spåren efter nye Lasermannen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Tomhylsor, vittnen – och nu ett eventuellt dna

Vapen: Polisen säger att gärningsmannen använder sig av pistol eller revolver av grov kaliber.

Tomhylsor: Polisen har tidigare gått ut med information om att man gjort fynd i form av tomhylsor i Trez-fallet och vid skottlossningen mot en imam som satt på moskékontoret. Dessa passar ihop med hylsor som hittats i andra sammanhang. Liknande fynd har gjorts på flera andra brottsplatser. Men vid de senaste skottlossningarna har gärningsmannen inte lämnat några tomhylsor efter sig.

Kaliber: I minst två fall har gärningsmannen använt ett vapen med 9-millimeters ammunition, enligt vad polisen tidigare har sagt. På flera brottsplatser har kulor eller rester av kulor hittats.

Vilseleda: På några brottsplatser har polisen gjort fynd efter fler än ett vapen. Detta har polisen tidigare sagt kan vara ett sätt för gärningsmannen att försöka förvilla polisens utredare.

Vittnesuppgifter: Det har funnits få uppgifter på hur gärningsmannen ser ut. De tydligaste som funnits har främst rört mannens klädsel. Men i helgen kan signalementet ha stärkts enormt. Skräddaren Naser stod öga mot öga mot mannen som kan vara den nya lasermannen.

Tillvägagångssätt: Gärningsmannen har slagit till under dygnets mörka timmar utomhus. Och ofta smugit sig fram mot offer bakifrån och gömt sig bakom buskar eller träd. I minst fyra fall kan en och samma gärningsman ha skjutit in genom fönster.

Dna: Gärningsmannen tycks ha haft full kontroll på att inte lämna några fysiska spår efter sig. Polisen har inte gjort några fynd som lett till att man kunnat få fram en dna-profil. Men i går topsades Naser efter att ha blivit skallad, det kan leda till att säkra dna från gärningsmannen.

Publicerad: