Nyheter

”Tack för samtalet”

Av: 

Mikael Hellmyrs

NYHETER

Aftonbladet fick kort pratstund med Christer van der Kwast

Inte så pratglad...
Inte så pratglad...

Här bryter Christer van der Kwast – Sveriges mest jagade man – tystnaden.

– Tack ska du ha för samtalet, säger han till Aftonbladet.

SKL hävdar att de små benfragment som upphittas i Norge och som ledande experter tidigare fastslagit kommer från en människa i åldern 5–15 i själva verket kommer från ett djur.

Quick oskyldig?

Därmed finns egentligen inga tekniska bevis som styrker att Thomas Quick (Sture Bergvall) talat sanning om alla de mord han erkänt. Det har även rapporterats om att Christer van der Kwast tillsammans med polisen undangömt bevis som talar för att Tomas Quick är oskyldig till morden han erkänt. Detta plus, påståenden om att ha byggt hela sin karriär på att sätta dit Tomas Quick, blev slutligen för mycket för tidigare överåklagaren Christer van der Kwast. Hårt ansatt och jagad som ett villebråd av media flydde den i rätten så vältalige mannen hals över huvud från alla.

"Tack för samtalet"

Han har sökts av i princip samtliga av landets största medier men gjort sig totalt oanträffbar. Tills nu. Efter två dagars oavbrutet letande fick Aftonbladet tag i Christer van der Kwast på ett telefonnummer. Han var dock lika talträngd som vissa brottslingar han förhört i domstolen.

– Ja det var Christer här.

Hej Christer.

– God dag, god dag.

Det var från Aftonbladet.

– Ja, jag hör att det är det...

Hur står det till med dig efter uppståndelsen?

– Jadu. Jag säger inget. Tack ska du ha för samtalet, hej då (klick).

Christer van der Kwast lägger på luren och svarar inte igen. Under fredagen gick TT ut med en text där polisens förhörsledare Seppo Pentinen fåordigt kommenterade anklagelserna om att ha gömt undan bevis:

– Jag säger inte ett smack.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert: