Våldtäktsmännen fortsätter härja i Örebro

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Polisen har tagit över 400 dna-prov utan resultat

Kvinnan var på väg hem från jobbet när en man överföll och försökte våldta henne.

Våldtäktsmännen fortsätter sätta skräck i Örebros kvinnor.

Nu hoppas polisen att fler dna-prov ska få fast våldtäktsmännen.

Trots förhör med hundratals vittnen och dna-prov från 400 personer har Örebropolisen inte lyckats lösa överfallen som drabbat stadens kvinnor.
Foto: conny sillén
Trots förhör med hundratals vittnen och dna-prov från 400 personer har Örebropolisen inte lyckats lösa överfallen som drabbat stadens kvinnor.

Sexmardrömmen i Örebro fortsätter. Polisen utreder nu ett nytt kvinnoöverfall och två fall där kvinnor har känt sig förföljda.

Samtliga händelser har kopplingar till Universitetssjukhusets område. Enligt polisen kan det röra sig om samma man, däremot kopplar de inte händelserna till årets och fjolårets tidigare våg av kvinnoöverfall.

Överfölls vid parkering

Det senaste våldtäktsförsöket inträffade vid 22-tiden den 11 augusti. En anställd var på väg mot personalparkeringen när en man kastade sig över henne och började slita av hennes kläder.

Mannen skrämdes iväg när några personer plötsligt kom gående. Kvinnan blev chockad av händelsen och kommer bara ihåg att mannen bar en ljus jacka.

Samma signalement ger den kvinna som tyckte sig vara förföljd på sjukhusområdet en timme tidigare. Kvinnan lyckades komma undan genom att rusa in på sjukhuset.

Polisen har fått in ännu ett fall där en sjukhusanställd har känt sig förföljd på väg hem från jobbet.

Teorin: Två våldtäktsmän

Men trots att mellan 15 och 20 poliser, däribland poliser från Rikskrim, arbetar för att lösa den ett år långa våldtäktsvågen finns ingen misstänkt.

Polisens teori är att det är minst två serievåldtäktsmän som ligger bakom brotten.

Varför lyckas ni inte gripa våldtäktsmännen?

– Vi har intervjuat hundratals vittnen och tagit över 400 dna-prov. Nu ska vi fördjupa arbetet, bland annat genom att bredda kriterierna för vilka män vi kallar till dna-prov och inte bara kalla män utifrån ålder och ort, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

I april sa du till Aftonbladet att du var övertygad om att våldtäktsvågen skulle vara löst snart?

– Vi hade väldigt bra uppgifter på våldtäkten vid Eurostop i mars, bland annat att mannen var mycket lerig. Vi trodde också att filmerna från övervakningskamerorna skulle ge resultat.

Hur länge ska Örebros kvinnor leva i skräck?

– Vi kommer att lösa det här med största sannolikhet, men när kan jag inte säga.

Publicerad: