Hus och hem

Sveriges tio mest sålda öl

Av: 

Göran Winbergh

NYHETER

Aftonbladets Göran Winbergh ger tio alternativ till smakfullare öl

Sveriges tio mest sålda öl – en samling gråa lageröl i burk. Aftonbladets Göran Winbergh har testat hela tio-i-topplistan – och ger tio alternativ till smakfullare öl.

Göran Winbergh.
Göran Winbergh.

Om svensken får välja: Ljus lageröl, billig – och helst utan för mycket ölsmak. De tio ölen på topplistan byter plats med varandra, men är i stort de samma. Ett par nykomlingar lyckas dock kämpa sig in på listan varje år.

En purfärsk Sifoundersökning slår fast att ”öl har blivit en dryck även för finsmakare”. Sifos siffror visar att sex av tio svenskar, 73 procent av männen och 51 procent av kvinnorna, brukar unna sig en lyxig öl.

Svenskarnas växande intresse för öl märks också på Systembolaget. De senaste tre åren har utbudet ökat med 20 procent, vilket innebär över 100 nya ölsorter.

Men det som säljer i rejäla kvantiteter är samma trista burköl som fordom. Det är som vi för alltid kört fast i gamla Sällskapsresan: ölfylla alltså – och helst en som inte smakar öl.

Nåväl, det här är min uppfattning om Sveriges tio mest sålda öl. För er som ändå vill unna er en öl med smak så ger jag alternativ på tio andra ljusa lageröl.

ANNONS EXTERN LÄNK

20-50 % på nästan alla glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hus och hem

Trädgård