Showar för sessan – med blinkande bröst

avKristoffer Törnmalm

NYHETER

”Gjorde ingen skillnad att de är kungligheter”

Foto: Foto: PETER WIXTRÖM
Victoria och Daniel bjöds på en vågad show under sin turné i Västergötland.

När Victoria och Daniel besökte sitt nya hertigdöme bjöds de på en riktig show:

Buskis med blinkande bröst.

– Jag gjorde ingen skillnad för att de är kungligheter, säger komikern Magnus Athley.

Som Aftonbladet berättade i går är Victoria och Daniel på en tredagarsturné i sitt hertigdöme Västergötland. När båda skulle skriva autografer till en samling kungliga namnteckningar råkade kronprinsessan glömma bort sin make.

Men pinsamheterna började redan första dagen på resan. Vid en middag i det gamla residenset Marieholm i Mariestad fick det kungliga paret ett vågat smakprov på västgötsk humor – buskisartisten Börje Bappelsin.

”Inte finkulturell”

– Jag körde min show, den är helt knäpp och inte särskilt finkulturell. Jag gjorde ingen skillnad på att de råkade vara kungligheter, säger komikern Magnus Athley.

Utklädd till en kvinnlig tomtenisse med blinkande bröst underhöll han publiken i drygt en halvtimme. Men enligt Magnus Athley verkade kronprinsessparet inte ta illa vid sig av den vågade showen.

– Det kändes snarare som om det var väldigt befriande för dem. Daniel och Victoria är människor de också. Tvärtom så var det många andra i publiken som blev chockade, säger han.

Fick backstagepass

Som avslutning på föreställningen, som bland annat innehöll allsång och flera lättklädda kostymbyten, bjöd Börje Bappelsin på en patenterad sorti.

– Jag gav kronprinsessan ett backstagepass till min loge, fast med min bild på. Börje Bappelsin är inte särskilt ödmjuk av sig, tvärtom är han helt knäpp i huvudet, säger Magnus Athley.

Aftonbladet har sökt landshövding Lars Bäckström för en kommentar.