Nu tar vi Afghanistan – direkt hem till dig

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Jan Helin: Aftonbladet publicerar i dag Världen Direkt från Afghanistan

Klicka på bilden för att se den i större format!
Klicka på bilden för att se den i större format!

I går fördes Kenneth Wallins döda kropp åter till svensk jord. Det kommer att röra upp känslorna igen i debatten om Sveriges närvaro i Afghanistan.

Aftonbladet publicerar i dag Världen Direkt från Afghanistan.

Våra utsända Mattias Carlsson och Magnus Wennman är på plats i området där 22-årige Kenneth Wallin dog.

Men vi stannar inte där. Med Världen Direkt låter vi dig som läsare bli aktiv i vår utrikesbevakning.

Mattias och Magnus kommer de närmsta dagarna att göra en interaktiv journalistik som kopplar ihop dig som läsare med människor som lever i världsnyheterna. Vi tror att det blir en mer engagerande berättelse än nyhetstelegram som räknar döda.

Kolla in Magnus Wennmans bildspel om ungdomarna som åker skateboard på stridsvagnarna i Kabul så förstå du vad jag menar. Det är också en verklighet i Afghanistan.

Liksom vår nye vän Shakeb Isaar, 26. Han har återvänt hem efter fem år som flykting i Sverige för att leda afghanska ”Idol”. Följ med honom till uttagningen i talibanfästet Kandahar.

Vi har skaffat fler nya kompisar för att bli bättre på utrikesjournalistik. I dag inleder vi också ett samarbete med amerikanska Vice VBS. Av alla vi jobbat med är Vice de klart mest innovativa när det kommer till innehåll på nätet. Med Vice får vi ett nätverk av unga människor i 22 länder som brinner för att berätta om världen på ett nytt och engagerande sätt.

Under hösten kommer vi att diskutera ett antal Världen Direkt-projekt med Vice.

Redan i dag kan du kolla in Vice snabbdokumentär för Världen Direkt om brittiska soldater i Afghanistan. Vi tycker att de har en attityd och berättariver som vi vill ska inspirera vår utrikesjournalistik framåt.

Vi är inte klara ännu. Vi tar några första steg denna höst. Hör gärna av dig till mig och berätta vad du vill läsa om världen.

Publicerad: